Британците за антибългарската кампания на Острова

  • 08 февруари 2013 18:30

  • 1062
  • 2
Британците за антибългарската кампания на Острова
©

През 2004 г. правителството на Великобритания радушно отвори трудовия си пазар за гражданите на осем източноевропейски държави от първата вълна на присъединяването към Европейския съюз. Днес около два милиона поляци живеят на Острова, а полският език е вторият най-разпространен език след английския, разказва БНТ.

Учудване, възмущение или просто пренебрежителен смях - това са част от реакциите по темата за медийната истерия около възможната вълна от емигранти от България и Румъния през 2014 г. на жителите на английската столица. Американката Сара Кларксън е емигрирала във Великобритания преди 16 години и е за свободното придвижване на хората по света.

Изобщо не е честно, защото няма забрани за другите страни от Европейския съюз. Щом са част от Европейския съюз, правилата трябва да са еднакви, каза Сара. Тя никога не е получавала помощи, работи и си плаща данъците. Но има много англичани, които мамят държавата, обяви тя.

Младата бижутерка Кели Фостър смята емиграцията за изключително полезна за страната си. Според нея Великобритания е построена с помощта на хората от много държави и е наивно да си мислим, че можем да се справим сами. Кели смята, че правителството е това, което представя нещата като проблем, и е смехотворно твърдението, че хиляди ще пристигнат в Англия.

Пенсионерката Патриша Колмън следи новините и е наясно с медийната истерия в момента. Счита, че щом страната й е част от Евросъюза, трябва да се спазва договореностите и да не се прилагат двойни стандарти.

Нямаш един закон за една държава, и друг за друга държава. Смятам, че ние имаме полза от хората, които идват тук, и изобщо не ме притеснява това, каза тя.

Месарят Пол Колинс обаче е категорично против вдигането на забраната за достъп до трудовия пазар на българи и румънци. "Правителството ни ги използва за евтина работна ръка, което засяга англичаните в собствената им страна", заяви той.

Основният проблем е, че българи и румънци подбиват цените на трудовия пазар и така местните жители не получават заслуженото заплащане. Той смята, че е хубаво да пътуваме и да научаваме за културата и историята на дадена държава, но е против големият брой чужденци на Острова.

"Трябва да се отдръпнем и може би да кажем „Нека да спрем за известно време, да оправим проблемите на нашите граждани и после да ги поканим да дойдат."

Според независимата организация ''Мигрейшън Уоч'' очакваният брой българи и румънци ще бъде около 188,000. Тези цифри обаче са спекулативни. Всъщност никой не може да се ангажира с прогнози.

Последвайте канала на

1062 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.06.09 | 03:07

2
Тя английски педали са супер нагли . Подбвали им били цените на труда. Тия изобщо не знаят , каво е цена на труда.Плащат им космични заплати , а в същото време държавата им поддържа изключително голям външен дълг.Обаче България трябвало стриктно да спазва да не надвишава процентите и да си плаща вноските редовно.Как няма да искаме да ходимв Англия, като правилата за богатите държави никога не важат. За какво да стоим тук и да агонизираме , а те да си лапат хилядарките в паундове и да си живуркат. Няма да стане.
...

2013.06.09 | 03:07

1
„Има място на света като дълбока, черна яма. И най-гнусната сган я населява. Тук моралът не струва пукната пара, и Лондон се нарича тя.“ „Няма друго място като Лондон“ из мюзикъла „Суини Тод“ на Стивън Сондхайм.

Добави коментар

Водещи новини