Довършват започнат през комунизма културен дом в Бяла

  • 04 февруари 2013 14:47

  • 904
  • 0
Довършват започнат през комунизма културен дом в Бяла
©

Започнат и недовършен културен дом от времето на социализма ще изграждат в Бяла с европари.

Кметът на общината Анастас Трендафилов и изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ Румен Порожанов подписаха нов договор за безвъзмездно финансиране за изграждане и оборудване на Културен център – гр. Бяла.

Проектът е на стойност 2 181 852 лв. и се финансира по Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г., мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиата в селските райони“. Стойността на безвъзмездната финансова помощ е 2 181 852 лв. и се финансира в следното съотношение: 80% от Европейския съюз и 20% от националния бюджет на Република България.

Срокът за изпълнение на договора е 30 месеца. През март се очаква да бъде обявен конкурсът за изпълнител ,а строителните работи да започнат през есента .

Новият културен център ще се изгради чрез преустройство и пристройка на съществуваща сграда, намираща се на площад „Европа“ в центъра на морския град и чрез строителство на павилион на изкуства. Сградата ще помещава изложбена зала, работилница за ремонтна и реставрационна дейност, машинно помпено помещение, временна изложба, четири изложбени зали, клуб на културата, стая за научна работа, лапидариум, помещение за експонати, лаборатория и библиотека.

Културният център ще бъде напълно достъпен и удобен за ползване от хора с увреждания, като е предвидено закупуване на специална платформа - подемник за хора с увреждания, както и вътрешен асансьор.

Последвайте канала на

904 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини