Погват иманярите (видео)

  • 04 февруари 2013 14:25

  • 1041
  • 0
Погват иманярите (видео)
© Булфото

Министърът на културата Вежди Рашидов заедно със зам.-министърът на МВР Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. обявиха проект на тема "Повишаване на административния капацитет на служителите от МВР за превенция и разкриване на престъпления, свързани с културното наследство на Република България".

Проектът е с продължителност 18 месеца и е финансиран по ОП "Административен капацитет", предаде репортер на novini.bg. Бенефициент на проекта е Главна дирекция Национална полиция. Международен партньор е специализираното звено на карабинерите за защита на културното наследство на Италия, а национален партньор е Министерство на културата на България.

Антон Апостолов от ГД Национална полиция заяви, че основната цел на проекта е създаването на централизирана информационна система, в която културните ценности - обект на престъпление да се въвеждат в организиран каталожен вид, в специализирана база данни. Предвижда се обучение на полицейските служители във всички нива на структурите на МВР, работещи по линия на противодействие на престъпления, свързани с културно-историческите ценности, съобщи той.

Вучков каза, че България е една от страните с богато исторически и археологическо богатство и се нарежда след Италия и Гърция. По думите му ние сме длъжни да пазим това богатство, защото то формира националното самосъзнание. Всяка една кражба на културни ценностно води до подкопаване на основите на нацията, категоричен е той.

По думите му към този момент 30% от общия брой на разкритите кражби са на културни ценности.

Последвайте канала на

1041 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини