Гадателката на Берлускони май позна - ГЕРБ е на път да се разцепи

  • 14 юли 2011 07:29

  • 16476
  • 38
Гадателката на Берлускони май позна - ГЕРБ е на път да се разцепи
©

Врачката Теодора предрече това да стане след местния вот на 23 октомври, но натрупаното напрежение в страната е на път да взриви партийния мир преди това, пише в. "Сега".

В края на май силен трус разлюля ГЕРБ-Бургас. Младежката организация демонстративно напусна общинското събрание, което трябваше да одобри предварително подредени листи за 83 съветници. Неподчинението оглави рапърът Тодор Йосифов-Маниака, който през 2009 г. бе избран за депутат, но се отказа заради скандалните си песни. "Буум мада фака, ще те стрелна с патлака. Сега стана бой", пееше тогава лидерът на младежите в морския град. Не стана ясно дали нещо подобно е изпял на съпартийците си, когато си е тръгнал от залата, но пред "Сега" Йосифов се представи като много принципен и дисциплиниран гербер, който държи на партията си и за всяко обяснение препраща към техния пиар.

Според местните медии разривът между млади и стари в ГЕРБ е окончателен Йосифов обаче каза, че бургаската структура била една от най-силните в страната и нямало опасност от разцепление. "Не мисля, че в момента има напрежение, това са нормални, партийни неща", обясни той. Донякъде не без основание. В Бургас има търкане между две герберски лобита - групата около кмета Димитър Николов, подкрепяна от младежите, и тази около областния шеф Димитър Бойчев. Протестът на общинската конференция е част от партийни битки. Тодор Йосифов си е направил самоотвод за общински съветник, но сестра му Галя Василева е с номинация. Още няма решение от горе, което допълнително утежнява обстановката в Бургас. Без много обяснения ГЕРБ се отказа от демократичната идея местните да преподредят листата за съветници като дадат глас си на своеобразни предварителни избори.

В Сапарева баня партията на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г съвсем се разцепи. Официалната причина за това са разногласия около кандидат-кметската номинация. Десетина от учредителите на ГЕРБ в града, начело с общинския председател Росен Тимчев, депозираха оставки, тъй като не са съгласни с наложените им от областното ръководство имена. "Издигнатият кандидат за кмет Калин Гелев е член на ГЕРБ от няколко месеца, а аз съм сред учредителите и дори по станишево време съм лежал 72 часа в ареста заради участие в протест в София от името на ГЕРБ", обясни Тимчев пред "Сега". Той допълни, че сериозните им разногласия са с областното ръководство, което имало протекцията на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Напрежението са натрупало много преди номинациите. "Много хубави чувства запазвам към премиера Бойко Борисов", декларира Тимчев. Според него сериозно напрежение имало в Бобошево, в Бобов дол също имало разминаване между желанията на местното и областното ръководство при номинациите.

Две враждуващи лобита в ГЕРБ се сблъскаха и във Велико Търново. Едното подкрепяше номинираният за кандидат за кмет доц. Константин Дочев, който се смята за човека на промяната. Другият кандидат Даниел Панов, който е шеф на общинска фирма "Царевград Търнов", се смята за наследник на линията на досегашния кмет Румен Рашев. На предишния местен вот дори е бил шеф на щаба на търновския градоначалник. По време на общинската конференция двамата са събрали гласове с драматична разлика. 131 за първия срещу 127 за втория. На сблъсъка е присъствал вицепремиерът Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, а окончателно спорът ще разреши Изпълнителната комисия. Уплашен, че дори структурата на ГЕРБ в старопрестолния град може да се разцепи, Цветанов предложи социологическо проучване да определи по-подходящия претендент, макар че такова вече е направено.

Подобна драма тресе и плевенската структура на ГЕРБ. И там Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г трябва да заложи на едно от двете лобита - на парламентарната шефка Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, която лобира за общинския шеф на партията д-р Йордан Георгиев, или на депутата Ивелин Николов, който пък е повече харесван от общинската конференция. Депутатът Николов е събрал 176 гласа срещу 134 за фаворита на Цачева, който се класира на трето място. Според противниците на Цачева тя използвала поста си и убеждавала висшето ръководство на партията, че докторът е по-добрият кандидат за кмет. Какво делят Цачева и депутата Николов не е много ясно, защото двамата бяха неразделни преди години и Николов бе неин личен пиар, когато Цачева се бореше за кметското място в Плевен през 2007 г.

Драмите във Варна и Сливен, където напълно беше пренебрегнато мнението на местните структури, и лично Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се договори с досегашните кметове Кирил Йорданов и Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа., също са заредени с много напрежение. В Благоевград също има война. Там воюват областният координатор Константин Хаджигаев, който е и член на Изпълнителната комисия, и депутатът Атанас Камбитов. На предишните избори Хаджигаев се ползваше с огромната подкрепа на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, но нещата вече били променени и не е ясно дали местната структура няма да се разцепи преди или след вота.

Конкуренция, която може да прерасне в нещо по-сериозно, има и в Габрово. Там структурата не е доволна от кмета Николай Сираков, който успя да спечели частичните избори, след като Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник стана министър по еврофондовете. Кметът-йога ще загуби тази есен, сочат тайни социологически сондажи. Като най-подходящ претендент се смята Таня Христова, шеф на кабинета на Дончев. Тя е била и зам.-кмет на Габрово.

И Силистра не е подмината от драми. Там още през март шефът на общинския съвет Александър Сабанов хвърли оставка като член на ГЕРБ. Напрежението е в резултат на неразбирателство между него и депутата Стефан Господинов. В резултат на тази война групата на ГЕРБ в общинския съвет се разцепи, петима станаха независими, а седем останаха да се водят като партийни членове. "95% от решенията в общинския съвет се вземат с пълно мнозинство, но когато тези седмината се опитват да си прокарват тясно партийни интереси, не ги подкрепяме", обясни шефът на ОС. Всъщност ГЕРБ пробвали да направят преврат и да сменят със свой доверен кадър шефа на общинските съветници, но не успели. Сега Сабанов е кандидат за кмет като независим, а хората на Борисов се лутат кого да излъчат, за да не загубят изборите. Умуват между зъболекарка и адвокат, но тъй като не им изглеждат много сполучливи кандидатури, се е появила идея и за бивш шеф на болницата.

Сабанов обяснява, че е разочарован от шуробаджанашките назначения във властта на близки на депутата. "Имаме си дори заместник-областен управител със средно образование, защото Тодора Цонева е съдружник със съпругата на депутат в едно радио", обясни Сабанов. На сайта на областната администрация наистина няма и дума за образованието на зам.-областната, но пък пише, че до 1989 г. е била културномасовик и организатор в дирекция "Музика", а след това е била управител на фирма "Бойкос" ООД и радио "Мелодия".

Номинациите и кметските битки са част от процесите на противоборство, които се развиват в управляващата партия отдавна. Примери за всички отрицателни явления, срещу които уж се бореха новите лица на ГЕРБ, могат да се намерят навсякъде. На места са шокиращи с арогантността и лицемерието си.

Много тежка задача е легнала върху рамене на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г - да отсее читавото от болното в ГЕРБ. Тъй като той на повечето места е изпуснал юздите, Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа ще има тежката дума при стимулирането или отхвърлянето на представителите на едно или друго лоби. Опасните подмолни течения могат да доведат не само до разцепление по места, но и на национално ниво.

Последвайте канала на

Десислава Станева
16476 38

Коментари 38

Добави коментар
Българан

2011.07.15 | 23:07

38
Нека не забравяме, че Берлускони е социалист и т.н. свързаните с комунизма неща. Какво да каже неговата гадателка, освен поръчкови изказвания, в услуга на нашите комуняги. "Тихо мъртвият казал - не човек а комунист!" Дори като политически мъртъвци, моравите комуняги, са далеч от човешкото.
123

2011.07.15 | 19:04

17
В отговор на коментар №5 Приятелю, много верен и остроумен коментар, с малката корекция, че няма увеличаване на сивата икономика, понеже всякаква икономика в тая циганска държава умря ! Има обаче огромен ръст на контрабандата на цигари, понеже това беше целта на този т.нар. ''кабинет ! Всички знаем защо скочиха цените на бг цигарите и защо бяха глупостите с регистрациите по ДДС за продажба на цигари, за да може Боко-тъпото да нагуши яко от собствения си бизнес - конрабанда, когато спрат да се трърсят легални такива !
boys1972

2011.07.15 | 23:05

37
Колега какво да кажа..... има сива икономика даже по сива от сивото. Само един факт и спирам, защото ще ми отиде деня:) Тази нашата мила татковина стимулира и осигурява чадър за производството на синтетични наркотици, между другото БОКО-ЧВОРА си ги правеше тия неща още при НДСВ-БЛЯК, хване 2 кила хероин, а те през границата ни минават по 2 тона! и просто имитираме дейност. Ония хеликоптери в началото на мандата на тия глупаци помниш ли ги?? Само там колко държ. пара е потрошена и насреща какво??? Не чух някой от олигарсите да си е получил заслуженото, а в замяна хиляди запорирани сметки на физически лица(все обикновени хора). ФАКТИ ФАКТИ ФАКТИ..... Всеки ден отворете крими новинити изнасилвания, самоубийства и всичките други вулгарни изстъпления! Е добре айде малко хляб и за ШИЗО-КАПИТАЛИСТИТЕ едно време комунистите пращаха по БЕЛЕНЕ, а сега какво ГЕНОЦИДА е по улиците и бардаците! ТАКАВА БЪЛГАРИЯ??? НЕ МЕРСИ!
сошо

2011.07.15 | 23:04

36
Стефан Господинов е един мошеник. Има влияние в полицията, съда и прокуратурата, защото и те са като него корумпирани и искат да завземат всички по-високо платени длъжности не само в Силистра, но и в цялата област. Всички гербаджии от областта искат само тяхната дума да се чува и за това са готови да минат и по трупове. Всички сега дерибействат, а като загуби ГЕРБ на есен всички те ще напуснат партията си като мишките на кораб и веднага ще преминат в други партии, т.е. там където ще имат отново интерес.
теодора

2011.07.15 | 23:04

35
всичко това е вярно. герберите са хубави цветя но хората в партията много гадно миришат.
Балканджи йово

2011.07.15 | 23:03

34
Така е и в Бобошево.Лично Цветанов и областния управител Залагаха на един и същи кон и два пъти губиме избори.На последния вот им предлагах всеки кандидат да представи програма и хората да изберат най-добре представилия се, дори да направихме контролни избори, но уви ,бащиците имат свое мнение и не ебават мнението на собствените си членове. ----- МОГА ДА ГОВОРЯ ОЩЕ, НО НЕ ПЕЙ МИ СЕ........
патриот

2011.07.15 | 23:03

33
Не се учудвам,че Дора Цонева е зам.обл. на Силистра.Тя е толкова коварна че да се добере до тая позиция е готова на всичко.Що се касае за "хубавеца депутат Господинов" нека да обясни по какъв начин спечели "Центрум"-ЧРЕЗ ИЗМАМА.
Stoian

2011.07.15 | 23:02

32
А какви ли са другите алтернативи? Нали ги видяхме през последните 22 години!
ivan

2011.07.15 | 20:38

31
То не е нужно да се гадател, за да отгатнеш, че с ГЕРБ няма да стане нищо по-различно от НДСВ. Силен лидер, заради който партията влиза в парламента, по средата на мандата разцепване, на следващите избори едвам влизат в парламента и за третия мандат нямат никакъв шанс да влезнат!!!
az

2011.07.15 | 20:33

22
като чета тука значи умирате да гледате усмивките на ;Жан Виденов,Георги Първанов,Сргейчо,Руменчо,и така нататък ами честито ...................Тази комунистическа държава никога няма да има ДЕМОКРАЦИЯ защото манталитета е такъв тука 10-човека да дават акъл и да те правят на прост а един да работи и кусури да му намират ..............ай де вървете си със здраве.....БЪЛГАРИ.
хахаха

2011.07.15 | 20:37

30
Доста от коментарите тук са писани от комсомолци на хонорар, не им обръщай внимание. Бойко е първият премиер, който състави експертно правителство, което на всичкото отгоре върши работа и това се вижда и с невъоръжено око! Нека плюят,това ще им остане.
ББфен

2011.07.15 | 20:37

29
ХУБАВА СНИМКА СА СЛОЖИЛИ. ПРЕСТОРЕНАТА МАСКА Я НЯМА, ЧОВЕКА Е САМ СЕБЕ СИ, АМА НЯМА КОЙ ДА МУ КАЖЕ, ЧЕ ТАКА Е ПО-ДОБРЕ, А НЕ ДА СЕ ПРАВИ НА БАБАИТ...
VIKTORI

2011.07.15 | 20:35

27
БАТЕ БОЙКО, ОСТАВКА!

2011.07.15 | 20:37

28
Да ти сер*м у устата!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини