Андрей Слабаков: Законът за забрана на пушенето е фашистки (снимки+видео)

  • 01 февруари 2013 15:34

  • 11396
  • 58
Андрей Слабаков: Законът за забрана на пушенето е фашистки (снимки+видео)
© Булфото

Пред парламента започна протестът против пълната забрана за тютюнопушене на обществени места. Той е организиран от Национална асоциация на свободните – Свободен избор (НАС).

Около 300 души пушат и свирят със свирки. Те са издигнали плакати: "Имаме право да имаме право!", "Не на забраната за пушене", "Убийци на бизнес", "Избор за всеки". Председателят на НАС – Андрей СлабаковАндрей Слабаков Андрей Слабаков е роден на 13.08.1960 година в София. През 1984 г. завършва ВИТИЗ, специалност "Кино и посочи, че от асоциацията са против разединението на българите, защото законът дискриминира 50% от българите – тези, които пушат. Той подчерта, че протестът не е против забраната, а от асоциацията искат да има места, където пушачите да се събират и да пушат. Искането е да се върне режимът в заведенията със зали за пушачи и непушачи. По думите му протестиращите са избрали днешния ден, защото днес по стар стил е Трифон Зарезан, който е национален български празник, на който хората се събират, ядат, пият и пушат. Той определи закона за забраната за тютюнопушене като фашистки. Слабаков припомни, че Хитлер е първият, който се е опитал да въведе такава забрана. Според Слабаков няма смисъл от референдум по темата, защото управляващите ще променят формулировката на въпроса, както по думите му са сторили на допитването за развитие на ядрената енергетика.

"За последните 3 месеца, са съкратени 30 хиляди души от ресторантьорския бизнес, а до края на месец февруари ще бъдат 100 хиляди. Този закон няма връзка със здравеопазването, той не ни е отказал да пушим. Миналата година от акцизи от цигари сме помогнали на държавата с 1,8 млрд. лв. Това е с 300 млн. лв. повече, от преди забраната. Например в парламента в Брюксел има 4 зали за пушене. Обещавам следващият закон, за който ще протестираме, да е за топлофикация. Трябва да упражним обществен контрол”, каза Слабаков. Той посочи, че трябва да протестираме, както в Европа - когато например железничарите стачкуват всички да излизат с тях, защото сме един цял народ, един организъм.

Сред протестиращите е депутатът от БСП Корнелия Нинова. Тя посочи, че предложения за промяна в закона ще се гледат от народните представители и тя ще подкрепи варианта, в който в заведенията има обособени зони за пушене. Към протестиращите се включиха граждани на Монтана, представители от Хасково и Пловдив.

Малко преди 17.00 ч. протестът приключи. Организаторите помолиха всички протестиращи да си съберат фасовете. Около протестиращите пред сградата на Народното събрание имаше засилен полицейски кордон.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
11396 58

Свързани новини

Коментари 58

Добави коментар
Бай Данчо

2013.12.21 | 16:07

58
АЗ както винаги си мисля за нещо друго но близко до темата - Все ние ли сме най-големите най- умните най-тарикатите.Аз не съм пушач и дима на цигарите много ме дразни но това не е ли на гол тумбак чифте пищови.Все ние ще си затворим блоковете на АЕЦ ище си съсипем енергетиката ще забраним пушенето и ще съсипем тютюнопроизводството все едно сме най богатата държава в евросъюза
е

2013.12.21 | 16:06

57
Защо не забранят пиенето? Цироза на черния дроб, агресивност,стигащо до крайности - убийства. Да сте чули пушач да е убил някого? Пияни шофьори убиват ,а пушач такъв да е убил? Кое е по- вредно? Тогава за какво говорим?

2013.02.02 | 19:18

7
Някой като пие до теб, ти омирисваш ли се на бъчва? А цироза хващаш ли други като пият? Дървен философ!
Бръш

2013.12.21 | 16:03

51
И защо водим точно война с цигарения дим ? Ами да забранят и да се пие по - заведенията , също е вредно ? Знаете ли колко още неща са вредни ? Най вредно е за обикновенният Български човек "работник " който се опитва да си гледа децата , да си плаща сметките , е това че не може да се справи ! ТОВА ГО УБИВА !!! НЕ ЦИГАРИТЕ !Просто това е абсурд , да не се ПУШИ В КРЪЧМА !!! Това е все едно свирката да е забранена в публичният дом ! И знаете ли какво ? Да на истина е фашистки закона ! Да не си помислихте мили дечица , че на някой му пука за здравето ви ? Става въпрос за бизнес , нищо лично !Именно със забраната се цели оскъпяването на цигарите и не легалната им продажба ! Някои ще се налапат с парички , а вие ще си мислите колко са загрижени за здравето ни нашите добри политици !

2013.12.21 | 16:04

56
алкохола не е вреден в приетите норми, някои видове дори са полезни, а цигарите не са полезни независимо от количеството
Творецът

2013.12.21 | 16:04

55
Не могат да се сравняват. В човешкото тяло има филтър за алкохол, но няма коминче за дим. Човекът е живо същество, а не печка. Пийте си никотин на хапчета!
xiks

2013.12.21 | 16:03

50
Demokraciata oznachava svoboda a ne zabrani !Znachi u nas niama demokracia a diktatura !

2013.12.21 | 16:04

54
ти имаш ли представа какво трябва да е демокрация ?????? не, не си наясно. В коментар 1 човекът ти е написал. като не разбираш не се включвай, а чети какво казват умните образовани хора.
С едно изречение

2013.12.21 | 16:03

53
Демокрация означава налагане на мнението на мнозинството, над малцинството.
...

2013.12.21 | 16:03

49
Тука като гледам има някой анонимник оглежда коментарите и мята минуси на всички , все едно неговия минус ще накриви на някой .......... бастуня.Е тва му се вика чист хейтър гнусен .Викали пред парламента " имаме право да имаме право " , еми имахте право 100 години. ай стига толкова.Само аз ли виждам ,че до ся за непушачите не е имало нито 1 закон , нито 1 право .. Ходихме си , траехме пушилките на другите и тва си е , до преди няколко години които първо влезна частичната забрана , в последствие и тоталната .И ТИЯ веднага взеха да протестират , срещу кво бе олигофрени ???????? Вие и самите не знаете !

2013.12.21 | 16:03

52
Много си заблуден, приетия закон ще падне в най-скоро време, а ти си живей в утопичния свят и се надявай да умреш от старост.
Бръш

2013.12.21 | 15:59

48
Драги ми Българи , гневни противници на цигареният дим ! Искам само да ви кажа , че " КРЪЧМАТА" е място за пиене и пушене , там пълнолетните възрастни хора , ходят да си направят главите и да се забавляват ! Има закусвални , ресторанти в които може да си ядете здравословната храна и да си пиете минералната водичка ! А за интелектоални разговори на въздух , си имаме и паркове !

2013.12.21 | 15:56

41
Виж ги само на к'во приличат тия двамата пушачи , после пак ми говорете за фашистки закон. Те отдавна са платили за това тяхно "удоволствие"
Один

2013.12.21 | 15:58

47
Трябва много да се пуши да се пие и да се умира от смърт!!!
Пушач

2013.12.21 | 15:58

46
Г-н Слабаков, при цялото ми уважение към Вас и работата Ви, тук не сте прав. Няма нищо фашистко в това да се мисли за здравето на околните, Вие самият много добре знаете, че пушенето вреди не само на пушачите, но и на хората около тях. Мисля, че малко се излагате с тези изказвания.

2013.12.21 | 15:58

45
на Трифон Зарезан са се събирали да пийнат винце, а не да пушат. тоя слабаков за мен е отрепки - пропит е от простащита и малоумие. тъпънар от всякъде. толкова ми е противен, че чак ми се повръща като го видя или чуя.

2013.12.21 | 15:58

44
Пушачите с техните протести ми напомнят на един репортаж за малка държава от третия свят с тъмнокожо население. Хората бяха възмутени от закон, който им забранява изпускането на газове на обществени места. Питаха какво следва - да се забрани и срането по улиците и храстите около тях ли. Андрейчо да не ми се прави на интересен и да спре да си натрапва мнението. Чухме го, видяхме го - достатъчно!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини