Проф. Вучков: Плевнелиев не познава смисъла на много думи

  • 01 февруари 2013 10:33

  • 1835
  • 2
Проф. Вучков: Плевнелиев не познава смисъла на много думи
©

Две думи за Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Той каза, че референдумът е голям успех. Господин Плевнелиев показа, че не познава смисъла на много думи. Когато той говори, говори или много формално, или много общо и това размива темата. С тези думи проф. Юлиян Вучков акцентира върху основната тема на редовния си петъчен коментар по TV7.

Проф. Вучков засегна въпроса за референдума за АЕЦ “Белене”. “Той отразява цялата политическа атмосфера в България. “А тя е политическа нечистоплътна. Защо БСП не поставиха въпрос за референдум за ЕС, за НАТО. Защо не защитиха с референдум АЕЦ “Козлодуй”. И 10 милиона да сме загубили за нищото референдум, малко ли е това? При положение, че българският народ се стопява, 10 милиона да хвърлиш залудо, какво е това? И второ – ако управляващите имаха повече пипе в главата, щеше да направи огласяване на икономическите параметри на тая ядрена централа. 23 години нашата политическа класа прави експерименти, много от тях корупционни и българите ги плащат с данъците”, заяви професорът.

“Ако бесепарите се вълнуваха от “Белене”, щяха да започнат да го строят. През тези 4 години те вършиха безкрайни консултации – не бяха една или две. Защо не го започнаха, защо не се захванаха с него? Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г също има вина, че допусна този референдум. Той беше два пъти при мен и му казах: “Бойко, аз съм против “Белене”. Той ми каза: “Професоре, преди мен правителството е похарчило 1 млрд. 200 млн. и не искам да ги погреба”. Потърси човекът, разтича се, но нямаше как да се оправят нещата”, добави проф. Вучков.

“Този референдум на БСП не е за “Белене”. Той е против Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Категорично го казва Вучков в това студио! Бесепарите смятаха, че като обещаят с “голямата кошница”, ще привлекат повече хора. Но хората не гласуваха. И това не беше пасивност, а правилен избор – от енергетика разбират много малко хора”, поясни Вучков.

Той зададе и риторичният въпрос защо БСП изтъква този свой провал като победа? “Всички социологически агенции викат “Ура за БСП”. А тези агенции са агентура на БСП. Кънчо Стойчев пръв викаше “Ура”. И останалите след него”, вметна професорът.

Според него много е лошо, когато политиците не познават миналото и затова повтарят неговите грешки. “БСП повтаря грешките на Тодор Живков по отношение на ядрената енергетика. Той робуваше на своя авантюризъм, на своите ласкатели и искаше да превърне България в една огромна индустрия. Пример за това е заводът-пустиня в Радомир, пустинята “Кремиковци”. Сега да създадем и третата – “Белене”. трябва да има икономически гиганти, но не безкрайно”, заяви проф. Юлиян Вучков.

Последвайте канала на

1835 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ruse

2013.02.03 | 00:02

2
Ами умен и разумен си е Вучков, кой каквото ще да говори! Съгласна съм на 100 % с думите му! Бъдете жив и здрав, проф. Вучков!

2013.02.01 | 20:06

1
добре си му го казал

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини