МОМН с 15 - дневен срок да отговори на нарушенията във Фонд „Научни изследвания“ (обновена)

  • 28 януари 2013 11:43

  • 758
  • 0
МОМН с 15 - дневен срок да отговори на нарушенията във Фонд „Научни изследвания“ (обновена)
©

Министерство на образованието, младежта и науката и в частност министър Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко следва в 10 - 15-дневен срок да отговори на препоръките в доклада от проверката във Фонд „Научни изследвания“ и да предложи промени в самия закон за фонда.

Това съобщи пред журналисти вицепремиерът и министър на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи след срещата на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г с учени по отношение скандалната конкурсна сесия във фонд „Научни изследвания“.

На срещата е присъствал и секретарят на Министерски съвет Росен Желязков. В края на миналата година протестиращи учени поискаха от премиера да назначи проверка на Инспектора на Министерски съвет и на Световната банка във фонда.

По желание на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, министърът на образованието, младежта и науката Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко не е присъствал на днешната среща с учени по повод скандала във фонд "Научни изследвания".
Министър Игнатов също търпи критики, но Законът за Фонд „Научни изследвания“ в сегашната му форма не позволява достатъчно контрол нито на самото министерство, нито на министъра, нито на финансовия инспекторат, коментира финансовият министър.

Последвайте канала на

Десислава Станева
758 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини