Шефът на фонд "Научни изследвания" е подал оставка

  • 28 януари 2013 11:19

  • 2881
  • 1
Шефът на фонд "Научни изследвания" е подал оставка
©

Шефът на Фонд „Научни изследвания“ Христо Петров е подал оставка. Това е станало след приключването на проверката на Инспектора на Министерски съвет по отношение на провеждането на конкурсната сесия във фонда.

Информацията бе съобщена след днешната среща на учени с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и министъра на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. По желание на Борисов, на срещата не присъства министърът на образованието Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко. В края на миналата година учени изразиха съмнение за нарушения при провеждането на конкурсната сесия във фонда. При минала среща с премиера те поискаха инспектората на Министерски съвет и Световната банка да проверят случая.

Вицепремиерът Дянков посочи, че проверката на инспектората на МС е приключила, като докладът от нея съдържа 60 констатирани нарушения. Тези нарушения ще бъдат представи в рамките на следващата седмица, отбеляза вицепремиерът.

Филип Епитропов
2881 1

Коментари 1

Добави коментар
1

2013.01.29 | 15:50

1
В тези нарушения , аграрна гимназия Добри4 ще влези ли.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини