20 години Българска Конституция

  • 13 юли 2011 09:53

  • 805
  • 0
20 години Българска Конституция
© Интернет

Това каза председателят на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 в началото на днешното заседание.

От името на ПГ на Коалиция за България Янаки Стоилов направи обръщение във връзка с 20-годишнината от приемането на Конституцията.

Днес ние отбелязваме не само едно събитие от българската история, а защото трябва да разберем неговото значение. Един народ е политически свободен и живее в условията на демокрация само тогава, когато управляваните имат възможност на практика да сменят управляващите без кръвопролития, когато не се забравя, че това е единственият критерий , по който се разграничава свободата от диктатурата.

20-годишнината на Конституцията е основателен повод за национална гордост, тъй като нейните ценности и принципи издържаха проверката на времето. Убедени сме, че парламентарната демокрация няма алтернатива, а бъдещето на страната в най-висока степен зависи от утвърждаването на правата на човека и правовата държавност. 

„Да живее републиканска и демократична България” се казва още в декларацията.
 

Последвайте канала на

805 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини