Вдигат нова църква в градинката до КАТ

  • 27 януари 2013 07:07

  • 992
  • 0
Вдигат нова църква в градинката до КАТ
©

Църква за половин милион лева ще изникне в градинката на КАТ между столичните квартали "Изток" и "Дианабад". Храмът ще е с големина 200 квадратни метра и ще е изпълнен по всички християнски канони, разказа кметът на столичния район "Изток" Димитър Димитров. Само иконостасът му ще струва над 100 000 лв.

Тече процедура за създаване на настоятелство и събиране на средства за храма. Това е втори опит за изграждане на църква в района. Първият се провалил, а парите, събрани от жителите на квартала, изчезнали заедно с разпадането на алтернативния синод. Освен църквата градинката ще се сдобие със спортно игрище и сцена за културни събития. Очаква се столичният КАТ да бъде преместен до края на годината до двореца "Врана".

До станцията на метрото на бул. "Г. М. Димитров" пък ще бъде направен паркинг, който се очаква да заработи още до края на тази година. Най-късно до следващата година ще бъде изградена и велоалея, която ще свързва столичния квартал "Лозенец" със зала "Арена Армеец". Тя ще е дълга 7 километра, като над 4 от тях ще минават през район "Изток", разказа още кметът Димитров.

Последвайте канала на

Novini.bg
992 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини