В ГЕРБ не могат да се разберат кой да е новият шеф на НОИ

  • 13 юли 2011 08:04

  • 789
  • 0
В ГЕРБ не могат да се разберат кой да е новият шеф на НОИ
©

Той издига за поста бившия зам.-шеф на комисията по финансов надзор от квотата на НДСВ Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. .

Депутати от управляващата партия обаче подкрепят Светлана Ангелова, зам.-председателка на социалната комисия. Най-силно за нея лобира Пламен Нунев, който е член на централното ръководство и минава за много доверено лице на вицепремиера и вътрешен министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, пише в. "Труд". 


Народните избраници са гневни на Дянков заради намерението да обложи с данък безотчетните им пари и държат да му покажат недоволството си, като създадат проблеми с неговия кандидат за НОИ. Очаква се премиерът Борисов да реши конфликта.

Спорът е между финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, който налага бившия зам.-шеф на Комисията по финансов надзор от квотата на НДСВ Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. , и голяма част от депутатите от управляващата партия.

Избраниците стоят зад колежката си от Русе Светлана Ангелова, която е зам.-председател на социалната комисия. От партията разказаха, че за кандидатурата й лобира депутатът Пламен Нунев, който е областен лидер на ГЕРБ в Русе, член на централното партийно ръководство и много доверено лице на вътрешния министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

По тази причина в ГЕРБ коментират, че битката за шеф на НОИ всъщност е поредният сблъсък за влияние между двамата вицепремиери.

По-голямата част от депутатите от ГЕРБ бяха категорични, че няма да подкрепят кадъра на Дянков, освен ако премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г не им нареди изрично. Причината е, че още му имат зъб заради изказването, че не е редно народните представители да получават по-високи заплати от министрите и премиера. Дянков си навлече гнева на ГЕРБ-ерите в парламента и заради мнението, че парите им за представителни разходи - 1500 лв. на човек месечно, трябва да се облагат с данък. Друга причина е лоялността им към МВР шефа Цветанов, макар той по никакъв начин да не е афиширал отношение по темата.

В ГЕРБ обаче има и избраници, които одобряват избора на Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи за Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. , тъй като смятат, че управителят на НОИ трябва да е човек, който ще работи в синхрон с финансовия министър.

В сряда вечерта на заседание на изпълнителната комисия на ГЕРБ ще се вземе окончателно решение кой да оглави осигурителния институт. Според запознати премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г вече е дал благословията си за Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. , още повече че самата Светлана Ангелова не вярвала, че ще се стигне до избирането й.

Още едно име се спряга за шеф на НОИ - това на досегашната подуправителка на института Весела Караиванова. Тя обаче била с почти нулеви шансове.

Последвайте канала на

Десислава Станева
789 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини