Николай Младенов отрече да е носил в Израел доклад за атентата в Бургас

  • 19 януари 2013 12:13

  • 1014
  • 6
Николай Младенов отрече да е носил в Израел доклад за атентата в Бургас
©

"Не съм носил в Израел доклад за атентата в Бургас",  каза министърът на външните работи Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 в интервю за предаването на БНТ „Животът и други неща”.

„Излишни са спекулациите около посещението ми в Израел. Визитата нито беше тайна, нито изненадваща. Целта беше да обсъдим конкретни подробности, защото през март месец започва отбелязването на 70-годишнината от спасяването на българската еврейска общност през Втората Световна война. Има конкретни планове с израелското правителство как да отбележим тези събития. Разбира се говорихме и за Бургас, но когато приключи разследването по атентата, тогава българските власти в България ще обявят резултатите от него”, каза Младенов.

"Разследването се води от българските власти. Всички партньори, с които страната ни работи и в Европа, и извън Европа, са изключително впечатлени от това, което за съжаление в България изглежда като забавено разследване, но е една много подробна и внимателна работа, която българските служби извършват, за да може да се стигне до извършителите и вдъхновителите на този атентат”, посочи Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27.

Запитан как си обяснява публикациите в израелските медии, той отговори, че те имат избори след два-три дни и за тях тази тема е изключително актуална, чувствителна. "Към нашата страна единствено има съдействие и разбиране. Политическият залог на това разследване е страната ни да докаже на няколко нива, че е способна да стигне до дъното на едно подобно действие, да предприеме мерки, които да засилят нашата собствена сигурност за в бъдеще", допълни Младенов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1014 6

Коментари 6

Добави коментар
I LOVE ISRAEL

2013.01.27 | 19:08

6
Благословение и Мир на Израел и Ерусалим
в БОГ ни е надеждата

2013.01.27 | 19:08

5
``In GOD we trust`` БОГ да пази Република България, и правителството сформирано от Бойко Борисов.

2013.01.27 | 19:06

4
ЕВРЕИТЕ ДА ПРАЗНУВАТ СВОЕТО СПАСЯВАНЕ И ДА НИ БЛАГОДАРЯТ АКО ИСКАТ. НИЕ НЕ БИВА ДА СМЕ САМОХВАЛНИ. ДОБРОТО ДЕЛО САМО ГОВОРИ.
Българин

2013.01.27 | 19:05

3
Дупедавци продажни......

2013.01.27 | 19:05

2
Младенов, ти явно мислиш, че трябва да им благодарим, че сме ги спасили. Не си прав. И престанете да ни изнудвате, спасили сме ги и толкова. Ние българите ще решаваме какво да празнуваме.

2013.01.19 | 20:20

1
През месез март ние българите ще празнуваме Освобождението си от турско робство. И ще благодарим на нашите Освободители - руснаците.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини