Медии в Израел: Младенов посочи "Хизбулла" като атентатори в Бургас

  • 18 януари 2013 09:11

  • 1944
  • 9
Медии в Израел: Младенов посочи "Хизбулла" като атентатори в Бургас
©

Докладът за атентата в Бургас, който българският външен министър Николай Младенов донесе в Израел, хвърля вината за инцидента върху "Хизбулла", съобщи израелската телевизия Канал 2.

Първият ни дипломат пристигна на изненадващо посещение в страната, за да уведоми премиера Бенямин Нетаняху и президента Шимон Перес за напредъка в разследването на терористичната атака в Бургас. При нападението загинаха петима израелски граждани и един български гражданин.

Междувременно българският вътрешен министър Цветан Цветанов отпътува от София, за да осведоми европейските лидери за откритията на разследването в Дъблин. Новината означава, че Европейският съюз (ЕС) може скоро да признае "Хизбула" за терористична организация, коментира телевизията.

Българският доклад сочи още, че Европол разпознала успешно трима от четиримата заподозрени за атаката. Всички те влезли в страната две и половина седмици преди инцидента, като използвали фалшиви документи за самоличност. Документът ще бъде оповестен до пет дни.

Малко по-късно дойде и опровержение от МВнР. Министърът на външните работи Николай Младенов не е предавал доклад за атентата в Бургас при посещението му в Израел. Това каза за Дарик говорителят на външно министерство Весела Чернева. От Министерството на външните работи отрекоха да са казвали, че "Хизбулла" стои зад атентата
 

Последвайте канала на

Novini.bg
1944 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
КГБ

2013.01.18 | 17:54

9
Тия мръсни политически игри са също толкова долни ,колкото и убийствата на терористите!Не можеш да му хванеш края!Само лъжат и мажат!!!Кой знае каква е истината,щом за Двете кули и Пентагона в САЩ има теория ,че са ударени на 11.09. не от "джихадисти",а от групировка финансирана и подстрекавана от агенти на ЦРУ....
...

2013.01.18 | 17:53

8
Българи "Свободно обществените" Евреи: Шимон Дянков и Натан Младенов ни водят към война която ние нямаме нито възможност нито желание да водим. Война която ще е пагубна за българите ие България понеже ще се насади на вековните етнически и верски конфликти които тлеят и само чакат катализатор какъвто една война с ислямски Иран и то в името на рахата на САЩ и Израел е крайно нежелателно...
Ботьо Войвода

2013.01.18 | 17:53

7
Не забравяй и нео-османистката Турция която освен към балкански земи има апетит и към Сирийската и Иранската част от Кюрдистан.

2013.01.18 | 17:53

6
Кога успя да сложи "шапчицата" и да отиде да докладва?!? Българите искат да знаят защо никъде не се упоменава това "пътуване" и на кого е външен министър г-н Младенов? Играете игра, която не е по вкуса на народа, много внимавайте!
страхливциии

2013.01.18 | 17:53

5
От кое да внимават че някой ще им държи сметка ли хаха то вече абсурдите станаха ежедневие пари за чалга има за ВМЗ няма и някой нещо направи ли? НЕ всеки се бара за мъдете и никой не смее глава да надигне..

2013.01.18 | 17:52

4
Николайчо, ти български министър ли си или еврейска подлога? Откога българските министри се отчитат зад граница? Беше СДС кадър, после стана ГЕРБаджия, след една година какъв ли ще е? Такива като него ще съборят Бойко, после да не се сърдят на избирателите!
...

2013.01.18 | 17:52

3
Въпросът ти е повече от смешен. Рожденното му име е Натан а на 18 годишна възраст кара задължителна военна служба в Израелската войска.. Ма ти май си у 3-та глуха бил в СДС после в Гроб и двете са параван за еврейте на Сорос..

2013.01.18 | 17:51

1
Така е но незнанието по темата обижда все пак той не е някакво момче леко кривнало от пътя подлъгано от пари и зложелатели. А е чуждестранен шпионин който експлоатира българската държава и народ в ползва на чужди интереси. Тази своя задача той изпълнява с ясното съзнание и отговорност за вредите които нанася..

2013.01.18 | 17:52

2
Да, така е, приемам! Точно поради това провокирам тази дискусия с надеждата повече хора "да си отворят очите"!

Добави коментар

Водещи новини