Забраниха уличните музиканти в Пловдив

  • 18 януари 2013 11:50

  • 1731
  • 3
Забраниха уличните музиканти в Пловдив
© Булфото

Пловдив продължава с успешните си опити все повече да заприлича на образцов талибански град. След като забраниха на хората да пият по една бира на сянка в парка, сега местните управляващи обявиха тотална война и безпрецедентна чистка на уличните артисти със старт на наказателна акция срещу тях.

Сaмо за няколко дни главната улица беше прочистена насилствено от хора с китари, гайди и дайрета, които единствено „вредяха“ на пловдивчани с това, че се опитваха да повдигнат настроението им, пише “Под тепето”.

Местните талибани вече са започнали да действат. Служител на общинска полиция съставил глоба за административно нарушение на артиста Павел Попов за това, че около 18,00 часа „Лицето изпълнява културно-музикална програма без това да е съгласувано с районната администрация и не представя валидно разрешително за целта.”. Според документа, музикантът е наказан за нарушени законови разпоредби по чл.4 ал. 7 от Наредба за осигуряване на обществения ред на община Пловдив. Попов се е подписал върху фиша без да има възражение.

Пловдив, коментира “Под тепето”, би следвало да е един нормален и модерен град в Бяла Европа, в който улиците не са забранено място за изкуство, усмивки, приятни емоции, работа, целувки, дишане... и защо не пиене на бира. Кандидат за Европейска столица на културата сме, а се отнасяме към най-важното в този конкурс - градската среда като към някакъв неприятен на вид ъндърграунд, в който дори да си подсвирнеш е незаконно, а ако се изкихаш, ще те арестуват.

Последвайте канала на

1731 3

Коментари 3

Добави коментар
мушмул

2014.02.12 | 11:00

3
На тоя малоумник кмета явно музикантите му попречиха да ie завърши ремонта на главната посред зимата, че да си вземе коледния бонус. Аман от простотиите на ГЕРБерастите!
смешко

2013.01.19 | 17:50

2
Маминото и чичовото скоро ще пуснат и пазванти с линийни, да мерят дължината на полите на жените и да следят мъжете като пикаят, с коя ръка си го държат. Аман от милиционерски манталитет, майна!
Бай Ганьо Classic

2013.01.19 | 17:49

1
БРАВО НА КМЕТА НА ПЛОВДИВ!Това е единственният град където видях да се събира боклук и да се мият улици късно вечер, когато няма движение и не се пречи на хората. В Париж за да си уличен музикант има лиценз от общината и там няма миризлив циганин с гайда или акордеон да ми пее една и съща песен "Видях таааааааа Митоооооо познах тааааааааа 12та годинааааа .......войнатаааа" Вън от улиците разни ,които си мислят ,че могат да музицират! Виждаме ,че България е пълна с певци/ци и музиканти особенно по разните нароили се изобилно конкурси за "таланти". Никакво пене на алкохол по улиците!!!Там пият само деца ,а аз не искам да опиянчваме децата на България.

Добави коментар

Водещи новини