Кметът на Банско: Какви са тези еколози с бирите в ръка

  • 18 януари 2013 07:47

  • 1111
  • 0
Кметът на Банско: Какви са тези еколози с бирите в ръка
© Булфото

"Скандалите в Иракли, в Несебър и в Банско са заради това, че не се спазват законите", заяви в ефира на сутрешния блок на Нова телевизия Тома Белев от "Зелени Балкани".

Той е категоричен, че гражданите трябва да знаят плановете за преустройство на дадени територии и да имат възможност да участват в обсъждането им.

От своя страна Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма, заяви, че бизнесът страда от случващото се. Той обясни обаче, че реално бизнесът не е виновен, защото винаги , когато купува имоти се обръща към фирми за недвижими имоти. "Не искате да се строи на дадено място, а да има парк - добре, изравнете го това място, изкупете имота, обезщетете хората и готово", коментира Драганов.

Кметът на Банско Георги Икономов заяви също в ефира на Нова телевизия, че не е съгласен с твърденията на Тома Белев. Той е категоричен, че Банско има нужда от още един лифт. Икономов е категоричен, че не може никой да не е прав, а само еколозите да са прави.  Той добави, че няма нищо незаконно в исканията на банскалии за строежа на още един лифт.
 Градоначалникът изрази възмущението си, че еколозите излизат на протест с бутилки бира в ръка. "Това изобщо не е толкова екологични", добави той и попита Тома Белев какви са тези неща. Икономов нападна еколога след като Белев коментира, че в Банско протестите се провеждат в работно време.

Белев съобщи, че протестите със сигурност ще продължат.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1111 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини