Кметът на Септември: БОП - Пазарджик упражнява натиск върху администрацията

  • 17 януари 2013 15:43

  • 1413
  • 0
Кметът на Септември: БОП - Пазарджик упражнява натиск върху администрацията
© Община Септември

„Борба с организираната престъпност” в Пазарджик упражнява натиск върху работата на администрацията в община Септември. Това заяви кметът на общината Петър Бошов, който твърди, че в рамките на извършена проверка от ТЗ „БОП” са иззети оригинални документи и компютри, служители са викани за разпит, което пречи на работата на общинската администрация, предаде репортер на novini.bg.

Действията на служителите на звеното са по образувано досъдебно производство за отклоняване на европейски средства и са извършени по разпореждане на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Кметът на Септември вече е направил възражение до Окръжния прокурор по отношение на законосъобразността на действията на ТЗБОП.

От полицията в Пазарджик категорично заявиха, че твърденията на кмета на Септември за оказвания натиск върху администрацията са неоснователни и не почиват на никакви факти и доказателства.

„Всички действия по разследването са извършвани под контрола на наблюдаващ прокурор. В своята ежедневна служебна дейност служителите от ТЗБОП-Пазарджик са водени от желанието и вътрешното убеждение за защита не на частни или корпоративни интереси, а на интересите на държавата и обществото”, се казва в официалното становище на Дирекцията на полицията в Пазарджик.

Последвайте канала на

1413 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини