Близо 2% от родителите не са "за" детската градина за 4-годишните

  • 16 януари 2013 14:11

  • 799
  • 1
Близо 2% от родителите не са "за"  детската градина за 4-годишните
©

Само 1.9% от родителите не са съгласни децата на 4 години да ходят на детска градина. Към момента 80% от българските деца ходят на детска градина. Това заяви министърът на образованието Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко при обсъждането в парламента на задължителния характер на предучилищната подготовка. Семействата постоянно поставят въпрос пред кметовете в цялата страна за места в детските градини, заяви министърът. Детската градина няма за цел да замени семейството, каза Игнатов.

Снежана Дукова от ГЕРБ заяви, че с въвеждането на задължителното предучилищно образование се цели приобщаване на децата, които остават извън образованието. Става въпрос за рискови деца, за уязвими групи, каза тя. Ние искаме грамотни българи, посочи Дукова.
Независимият депутат Стоян Иванов заяви, че голяма част от деца от малцинствата не знаят български и въвеждането на задължителното предучилищно образование е насочено към преодоляване на този проблем.

Валентина Богданова от Коалиция за България заяви, че в закона не е записано какво се случва, когато едно дете не тръгне на 4 години на детска градина. Никъде няма ред, по който детето да се върне обратно в образованието, смята депутатът.
Ролята на семейството е незаменима, подчерта Ваня Добрева от Коалиция за България.

Последвайте канала на

799 1

Коментари 1

Добави коментар

2013.01.17 | 11:02

1
е и кво като са само 2%? това не е въпрос, който трябва да бъде решаван с "мнозинство" - това е ЛИЧЕН въпрос. родителите трябва да имат правото САМИ ДА РЕШАВАТ дали и от каква възраст децата им ще ходят на детска градина и училище. който не може /или не иска!/ да се грижи сам за детето си - ок, нека го пращана детска градина още от родилния дом. но има и родители, които ИСКАТ САМИ ДА СИ ГЛЕДАТ ДЕЦАТА - е защо те НЯМАТ правото на ИЗБОР? защо МНОЗИНСТВОТО трябва да решава какво да прави МОЕТО дете?

Добави коментар

Водещи новини