Ахмед Башев: Общинската полиция се провали

  • 15 януари 2013 09:22

  • 1191
  • 1
Ахмед Башев: Общинската полиция се провали
©

Ахмед Башев, кмет на Гърмен и зам. председател на УС на Националното сдружение на общините в България, посочи липсата на комуникативност у хората, които управляват полицията като причина за проблеми в работата с кметовете.

"В обществото се насади едно мнение, включително и от полицейските управници, че кметовете са престъпници, бандити. Т.нар. общинска полиция се провали. Тази идея не работи", каза Башев пред БНР.

"От 264 общини само в 3 има общинска полиция. Сега се опитваме да пръкнем едно ново звено за контрол по опазването на реда, което ще има същата съдба, защото то отново не е обезпечено с финанси, отново ще бъде задължение само на общините - става дума за общински охранители, които да не носят оръжие. В едни от мотивите пише, че те трябва да задържат нарушителите до пристигането на полицията, но не могат да използват сила и помощни средства. Е, че как ще задържат тогава, с голи ръце ли? Най-много да ги набият някъде", заяви още Ахмед Башев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1191 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Идиотистан

2013.01.15 | 12:05

1
В София общинска полиция си пие кафето по цял ден.Сега още едно звено от охранителна фирма ще им измислят,за да има и кой да им го сервира кафето.

Добави коментар

Водещи новини