Митничарите с дипломи от Катар и други екзотични страни

  • 11 януари 2013 16:35

  • 3157
  • 4
Митничарите с дипломи от Катар и други екзотични страни
©

Министърът на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи съобщи днес, че някои от митничаарите имали дипломи от Катар и други екзотични страни се проверяват обстойно.

В момента 250 души са подложени на щателна митническа ревизия. Вицепремиерът посети пункта Капитан Андреево, за да инспектира грандиозния ремонт на стойност 52 милиона евро, който върви там, информира "Стандарт Нюз".

Според него 16-те митничари от Свиленградската митница, за които гръмна новината, че вероятно са с фалшиви дипломи, далеч не са най-интересните случаи. Той посочи, че очакванията му са до 2-3 месеца, когато проверките ще са в по-напреднала фаза, да бъдат уличени като "калинки"още доста от служителите в митническата администрация от различни части на страната.

"Има митничари, които са учили в Украйна. Интересно е и, че някои са получили дипломи за магистри преди да имат такива за основното висше. Има и някои, които са ходили да учат чак до Катар, което мен много ме съмнява", коментира финансист №1. "Явно има хора, които са много надарени и мястото им не е в митниците или пък са объркали поредицата на закупуване на дипломите си", иронично допълни той. Дянков обяви още, че една голяма поредица митничари явно толкова много обичат да работят за митницата, че са готови да отидат дори и в екзотични локации, само и само да вземат заветните кетапи.

По повод ремонта на Капитан Андреево, финансовият министър заяви, че на АМ "Марица" към пункта се работи усилено като "девствени" засега остават последните 300 метра от аутобана, защото текат археологически проучвания. До седмица археолозите ще имат разписан и договор за дейността си, която обаче трябва да успеят да приключат до март. След обновяването на ГКПП-Капитан Андреево то ще разполага с 36 модерни входно-изходящи трасета.

Дянков уточни, че аутобанът трябва да е готов преди летния сезон на трафик.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3157 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.05.30 | 14:59

4
Въпросът не е откъде са дипломите, а дали ги признаваме. Ако ги признаваме в България, значи са валидни и точка.

2013.05.30 | 14:58

2
Не е така, дипломата тук може да фалшификат, единствения начин да разбереш дали е така, е да се обадиш на мястото от където са взети тези дипломи да се провери дали наистина са взимани.. ако вече и шефа на заведението е подкупен, няма как да се разбере дали е фалшификат или не..
Георги Иванов

2013.05.30 | 14:58

3
Не са само 16 фалшивите дипломи на митничарите-ами са 36 броя,като голяма част от същите също са получени срещу заплащане и от Варненският свободен университет и от филиала на УНСС-Хасково и са редовно заведени и регистрирани- но без полагане на изпити и без покритие. Има ли в България беден митничар - щом са стигнали чак до Катар да си купуват дипломи- УЖАС !!!!
milka

2013.01.11 | 22:59

1
bravo dqnkov natiskaite tezi hora roptaqt sre6to gerb za6toto ste neodobni

Добави коментар

Водещи новини