Тотю Младенов се срещна с британския посланик

  • 10 януари 2013 16:25

  • 565
  • 0
Тотю Младенов се срещна с британския посланик
©

Министърът на труда и социалната политика Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко се срещна днес с посланика на Обединеното кралство Великобритания Джонатън Алън.

Повод за работната среща е предстоящото през март у нас посещение на принца на Великобритания Едуард и неговата съпруга Софи Рис-Джоунс. Кралското семейство, което се занимава с благотворителност, насочена към децата в риск, проявява интерес към процеса на деинституционализация в България, като модел за извеждането на деца от специализираните институции, посочват от министерството.

На срещата министър Младенов е подчертал, че Министерството на труда и социалната политика има активно сътрудничеството с британските институции и е акцентирал върху осъществената през миналата година информационна трудова борса в Лондон за български студенти. Той е представил процеса на изпълнение на деинституционализацията в България и е подчертал, че едновременно с това се развиват и социалните услуги в общността, като към ноември 2012 г. те са над 700 за близо 17 хиляди души, посочват от министерството.

Министър Младенов е запознал британския посланик и с проблемите, с които се сблъскват българските граждани във Великобритания, свързани с издаването на нужните документи за работа в държавата. Посланик Алън се е ангажирал да изпрати писмо до компетентните институции във Великобритания за решаване на проблема. Той е подчертал, че в мандата си като посланик ще положи усилия за развитие на търговските отношения между двете държави и е допълнил, че българското правителство е създало условия за инвестиции от страна на британски компании.

Последвайте канала на

БТА
565 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини