До края на януари изплащат всички дължими заплати на работещите във ВМЗ - Сопот

  • 07 януари 2013 16:25

  • 2126
  • 4
До края на януари изплащат всички дължими заплати на работещите във ВМЗ - Сопот
©

До края на януари ще бъдат изплатени всички дължими заплати на работещите във ВМЗ-Сопот, съобщи на брифинг министърът на труда и социалната политика Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко.

Информацията дойде след среща на Младенов с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: и с представители на синдикатите в сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма /МИЕТ/.  На срещата присъстваха и изпълнителният директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол /АПСК/ Емил Караниколов, както и изпълнителният директор на единствената фирма-купувач "Емко" ЕООД - Емилиян Гебрев.

До 23 януари изпълнителният директор на фирмата-купувач е поел ангажимент за частични плащания на работещите, съобщи Младенов.

Междувременно от днес сутринта служителите и работниците от ВМЗ-Сопот отново подновиха протестните си действия със старите си искания. Те настояват  държавата да се ангажира и да осигури договори. Независимо от изплатените в края на миналата година задължения работниците отново имат да вземат две заплати и два аванса. След седмица става дължим и трети аванс.
Заради снега и минусовите температури протестите днес бяха на смени, защото хората се притесняват, че ако се разболеят няма с какво да си купят лекарства.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2126 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.01.07 | 20:56

4
Не знам дали не греша ама във ВМЗ не правеха ли пушки!
niki

2013.01.07 | 20:49

3
trqbva na izborite da izritame gerb ot vlasta, makar 4e te gotvqt brutalni fal6ifikacii za izborite
XXL

2013.01.07 | 20:49

2
Ами още три седмици с какво,ще си плащат храната и всичко останало??? Трябва да им се осигури поне храната според мен до края на януари, ако до тогава не забравите какво сте обещали!!!

2013.01.07 | 20:49

1
Добре е. Те за Нова година умряха от глад, обаче предизборно ще забогатеят с по 300 лева.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини