Домашно куче нахапа зам.-главния редактор на сп. "Тема"

  • 04 януари 2013 18:16

  • 2099
  • 0
Домашно куче нахапа зам.-главния редактор на сп. "Тема"
©

Куче от агресивната порода американски стафордширдски териер изпохапа зам.-главния редактор на сп. „Тема” и председател на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България Къдринка Къдринова. Животното е било пуснато от стопанина си да тича без повод и без намордник из Борисовата градина, пише "Стандарт".

Инцидентът станал навръх 1 януари, когато Къдринова и съпругът й – писателят Любомир Николов, разхождали, държейки го на повод, семейното си хъски. Стафордшир териерът се нахвърлил върху хъскито, ранявайки лапата му, захапал за бедрото на Къдринова, която му се изпречила в кучешкото меле, съборил на земята и съпруга й, който се опитвал да издърпа хъскито.

Едва тогава дотичал собственикът на атакуващото куче, закачил му повода и го изтеглил настрана. Уплашен от случилото се, съобщил на пострадалите името си – Даниел Александров. Казал, че живее в квартал "Лозенец"  и обещал да „покрие разноските по лечението”. На кървящата Къдринова е оказана помощ в спешното отделение на ВМА, предстои й възстановяване. Тя е решена да подаде оплакване срещу собственика и да настоява всички стопани на кучета агресивни породи да бъдат задължени със закон да водят питомците си само с повод и намордник.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2099 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини