Областният управител на Добрич върнал 57 решения на местната власт

  • 03 януари 2013 11:18

  • 999
  • 1
Областният управител на Добрич върнал 57 решения на местната власт
©

Областният управител на Добрич Желязко Желязков е издал през 2012 година 57 заповеди за връщане на решения на общинските съвети, съобщи пресцентърът на областната администрация.

В Административния съд в Добрич са образувани 15 дела по жалби на областния управител срещу решения на органите на местното самоуправление. В повечето случаи областният управител e оспорил процедурата по приемане на общинските бюджети. Осем от делата вече са прекратени поради отмяна на решенията от страна на общинските съвети.

През годината Желязков е водил и осем граждански дела за обявяване нищожността на договори за покупко-продажба на недвижими имоти по брегоукрепителното съоръжение между Балчик и курорта "Албена", допълват от пресслужбата. Всички съдебни спорове са спечелени в полза на държавата, като е доказана нейната изключителна собственост върху имотите. Фирмите ответници са осъдени да предадат владението върху парцелите.

Областният управител е предявил иск и срещу наемател на морски плаж за заплащане на неустойка поради неизпълнение на договор за наем. На първа инстанция делото е спечелено от областната управа.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
999 1

Коментари 1

Добави коментар
Емигрирал

2013.01.04 | 16:39

1
Добрич е забравен от бога град.В момента около 25-30 % от населението са цигани , има много пенсионери.Няма работа, хората мизерстват.Медицинският университет е затворен,напрактика,който завърши ако иска да продължи образованието си , трябва да се маха от Добрич.Господин Костов затвори всички предприятия .

Добави коментар

Водещи новини