Цачева: Искам европейска и световна слава за Банско и България

  • 29 декември 2012 17:26

  • 1191
  • 2
Цачева: Искам европейска и световна слава за Банско и България
©

"Нямаше как да не се присъединя към вас, защото аз искам европейска и световна слава за Банско, европейска и световна слава за България", каза председателят на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 днес пред участниците във втория от поредицата протести на жители на Банско и района, които настояват за доизграждане на скизоната и за построяване на втори кабинков лифт в пиринския курорт.

Както и вчера, стотици хора се събраха днес на пътя при входа на Банско, за да протестират под мотото "Народът на Банско срещу зеления рекет". Протестните действия, организирани от инициативен граждански комитет, и исканията на местните хора, се подкрепят изцяло от общинското ръководство на Банско. Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 каза, че се е запознала от новините с техните искания, а днес е била информирана за проблемите на скизоната и нуждата от изграждане на втори кабинков лифт от кмета на община Банско Георги Икономов. Тя е била и на Бъндеришка поляна, в района на скипистите, и е усетила недоволството на чакащите на опашки скиори пред ски съоръженията.

"Пирин е на всички ни, на всички българи, на всички еколози, Пирин е и на "зелените", но трябва така да използваме този народен дар, който да работи за нас, за хората", каза председателят на парламента. "Вярвам във вашите справедливи искания", обърна се Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 към присъстващите:  "и много бих искала следващата година, живот и здраве, като минавам през Банско, ако не да видя построен втори кабинков лифт, поне да видя, че той е започнала да се строи."

Председателят на Народното събрание каза още, че ще запознае колегите си от Народното събрание с исканията на хората от Банско и района и ще съдейства те да бъдат чути и реализирани. Сред ораторите на митинга бяха народният представител Любен Татарски - председател на парламентарната комисия по регионална политика и местно самоуправление, кметът на община Банско Георги Икономов, както и председателят на гражданския инициативен комитет Милан Бистрин, който заяви, че протестните действия ще продължат.

Последвайте канала на

БТА
1191 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
gose

2012.12.30 | 12:09

2
На всички с парички м а м и ц а т а в и

2012.12.30 | 12:08

1
Допълнителен повод да гласувам против ГЕРБ. Аман от печелбари, искам си планината чиста и без писта!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини