Цветанов награди двама инспектори с "Полицай на годината"

  • 27 декември 2012 11:39

  • 1775
  • 1
Цветанов награди двама инспектори с "Полицай на годината"
©

Двама полицаи получиха приза "Полицай на годината". Това са инспектор Калин Литов и инспектор Никола Павлов от сектор "Наркотици". Наградата бе връчена лично от министъра на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, предаде репортер на Novini.bg.

Шефът на МВР обясни, че Литов е допринесъл за разбиване на канал за трафик на наркотици  от Южна Америка към Европа и за залавянето на кокаиновия кораб "Свети Николай", където бяха иззети 3 тона кокаин.

Награда получи и полицаят Димитър Желев, който е осветил и разкрил измами с ДДС и фалшиви документи от фонд "Земеделие"

Приз грабна и Иво Костадинов от Гранична полиция район Петрич. Той е допринесъл за разкриване на канал за трафик на наркотици и канал за трафик на хора. Благодарение на него има 111 осъдени и са заведени 160 досъдебни производства.

Цветанов благодари многократно на сдружението "Безопасни улици" и по-специално на майката на Валя от Бургас. Според вицепремиерът благодарение на майките от Симеоновград са успели да прокарат промени в законодателството, изградени са нови пешеходни пътеки и са поставени светофари. "Не можем да се справим без силната гражданска позиция", заяви вътрешният министър и се просълзи, когато говореше за майките на децата убити на пешеходни пътеки. Той заяви, че 583 жертвите на пътя, а преди години те са били над 1000. Обществото ни е по-зряло, каза още той.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа награди малкия смелчага Марио, който спаси друго дете. Вицепремиерът връчи почетния знак-медал "За хората с добри сърца" на фондация "Помогни на нуждаещите се" на 15-годишния Марио Тихомиров от Белоградчик, който измъкна с риск за живота си 8-годишно дете от пропаст. "Ти си момче, което може да бъде пример и за възрастните", каза Цветанов, а изпълнителният директор на фондацията Георги Найденов подари на младия герой велосипед за достойната му постъпка и ваучер за почивка.

Той започна речта си с ретроспекция като припомни успешната операция "Феникс", осъдителните присъди на "Наглите", като  лично благодари на Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев, който присъства на церемонията и който му е осигурил да работи с прокурора Бойко НайденовБойко Найденов Бойко Найденов е роден в София. През 1990 г. завършва Академията на МВР - специалност.

Цветанов допълни и, че на 5 май 2012 са разбили групата на Боксьора и откакто те са на топло в държавата няма обир на златарски ателиета с техния почерк.

Също така отправи благодарности и към Йордан Соколов и ген. Васил Василев. "Няма бивши полицаи. 2012 е най-успешната година на полицията от 20 година насам, но има още какво да се желае", каза Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Последвайте канала на

1775 1

Коментари 1

Добави коментар
Беш

2012.12.28 | 14:58

1
Плащаме 1 млрд. лв. на година за сигурност и получаваме реална разкриваемост на престъпленията около 7-8% Останах потресен, че 400 хил. досъдебни производства за кражба срещу неизвестен извършител са прекратени. Това са 400 хил. пострадали български семейства. Половината от тях изобщо не подават жалба.“, казва временно изпълняващият длъжността главен прокурор Бойко Найденов. Това прозрение е направено дни преди избора на нов главен прокурор, но то не разкрива нищо ново, независимо от острия интерес на медиите, провокирани от интригуващата ситуация на критика и самокритика. Всъщност прокуратурата в периодичните си годишни доклади дава доста подробни статистически данни, свързани с противодействието на престъпността. Според нея около 50% от престъпленията въобще не се регистрират, поради ниското ниво на доверие в правозащитните органи. От регистрираните пък (146 000 за 2011 г.) около 41% се разкриват, което само на базата на официални данни довежда до заключение, че разкриваемостта е около 20%. Според експерти по сигурността извън правителствения сектор, скритата – латентната, нерегистрираната престъпност е още по-голяма, около 80%, което, ако се вярва на нивото на разкриваемост, посочено от прокуратурата, довежда наистина разкритите престъпления до 7-8%. За последните 2-3 години около 800 000 досъдебни производства срещу неизвестен извършител са прекратени, а престъпността в реални измерения (регистрирана + латентна) гони ужасяващите над милион престъпления годишно (само по институционални данни – 350-400 хил.). На практика няма семейство в страната, незасегнато от престъпно деяние.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини