Откриха подлез с подово отопление в София

  • 08 юли 2011 11:55

  • 1264
  • 1
Откриха подлез с подово отопление в София
© Булфото

Съоръжението при подуянската гара е оборудвано с подово отопление. Това е първият пешеходен тунел, който ще се отоплява по този начин.

Освен подово отопление са изградени нови тоалетни, направена е облицовка на тунела и са монтирани платформи за трудно подвижни хора. За ремонта са похарчени над 1 млн. лв., като 200 хил. лв. са дадени от ДП "НКЖИ", която е собственик на част от подлеза.

"Повече от 20 години това място беше една клоака в центъра на София. Никой досега не се беше сетил да го ремонтира", коментира Фандъкова. Кметът добави, че подземните помещения ще се използват за пенсионерски клубове и изнесени приемни на полицейските инспектори от Първо и Пето РПУ.

"По желание на общината две помещения ще се използват за улесняване на транспортирането на задържани лица, ще има и приемни, където гражданите ще могат да подават сигнали", обясниха от СДВР. В подлеза е монтирано и видеонаблюдение, има и постове на общинската охранителна фирма "Егида". Общо 12 пешеходни тунела са ремонтирани през тази пролет в гр. София.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1264 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.07.08 | 13:01

1
Браво, ето така се прави!

Добави коментар

Водещи новини