Сезират Конституционния съд за закона за ДДС

  • 21 декември 2012 11:24

  • 658
  • 0
Сезират Конституционния съд за закона за ДДС
©

Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - заедно с още 48 депутати ще сезират Конституционния съд за закона за ДДС.

Тъмносиният лидер е подкрепян, както от независими депутати, така и народни избраници от ДПС и БСП.

С преходните и заключителните разпоредби на закона за ДДС се променя и Данъчно-процесуалният кодекс. С тези промени според Костов се оказва влияние върху функционирането на пенсионно-осигурителната и здравно-осигурителна система в страната.

Лидерът на ДСБ смята, че се ограничават права на гражданите с разпоредбите, гласящи, че когато длъжникът има няколко публични задължения, установени от НАП и когато не е в състояние да погаси всичките, се погасява задължението, на което срокът за плащане изтича най-рано.

Ако срокът на няколко задължения изтича по едно и също време, те се погасяват съразмерно.

Костов обясни, че досега длъжникът сам определя кои свои задължения да погаси. Синият лидер е категоричен, че промените в закона са „абсурдно намесване в граждански права". Този закон лишава хората от граждански права, категоричен е Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

Абсолютно недопустимо е смесването на данъчни задължения с осигурителни вноски, категоричен е той. Той обясни, че хората трябва да имат право да решават кои свои задължения първостепенно да погасяват.

Последвайте канала на

Десислава Станева
658 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини