Цветанов: МВР спаси сина на бизнесмен от отвличане (обновена)

  • 21 декември 2012 08:05

  • 3782
  • 10
Цветанов: МВР спаси сина на бизнесмен от отвличане (обновена)
©

Зимни гуми и пълни резервоари преди тръгване на път - за това призова от ефира на БНТ вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Снощи бяха задържали три лица, които се готвеха да отвлекат син на бизнесмен. Днес ще има разпити по случая, обясни министърът. Групата бе следена от служители на МВР от около месец. Те си бяха поръчали матрак, бяха си осигурили полицейска лампа, белезници и други необходими неща за отвличането. Тяхното желание бе за 24 часа да си докарат 100 000 лева - бързо отвличане и бързи и лесни пари. Доста аматьорският подход, който бе предприела групата, позволи нейното незабавно залавяне, каза Цветанов.

По-късно от центъра на МВР съобщиха, че задържаните са 26-годишният П.К., криминално проявен за грабежи, хулиганство и притежание и разпространение на наркотични вещества, Д.Н. /24 г./ и Н. П. /27 г./ - двамата без криминални прояви. От институцията обясниха, че акцията е проведена във връзка с получен сигнал за подготвяно отвличане с цел откуп на 26-годишен перничанин без криминални прояви. За него е установено, че е собственик на две фирми в Перник, занимаващи се основно с продажбата на дрехи.

В хода на разследването е станало ясно, че задържаните са наели гараж в София, където възнамерявали да държат отвлечения. Гаражът бил специално изолиран и оборудван за целта. Заедно с него били претърсени и домовете на задържаните. Иззети са два газови пистолета, GPS-устройство за проследяване, GPS – скенер за откриване на проследяващи устройства, мобилни телефони и документи за закупуване на СИМ карти, два компютъра, белезници, синя полицейска лампа, маски и матрак.

Вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа коментира и делото "Килърите". Удовлетворен съм от съвместната работа на МВР и прокуратурата и признанието, което тя получи, допълни шефът на вътрешното министерство. По думите му, решенията по делото "Килърите" е един добър коледен подарък за МВР и прокуратурата, а Ася Петрова бе отдадена на него две години и половина.

Делото бе изпълнено с много трудности. Бяха направени страшно много искания за отвоти на състава. Бяха използвани всички процесуални възможности за забавяне на процеса, обясни окръжният прокурор на Шумен Ася Петрова. По думите й, е имало опит за въздействие по време на процеса, но неуспешен. Произнесената вчера осъдителна присъда е крачка напред за прокуратурата и МВР, което показва и колко е важна екипната работа, заключи тя.

Цветанов не поиска да коментира избора на Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в от ВСС за главен прокурор, "тъй като темата за взаимоотношенията ни се преекспонира". Важно е да се работи продуктивно с прокуратурата. Искам да пожелая успех на новия главния прокурор.

Шефът на МВР обяви, че избирането на ВСС и главен прокурор е било демократично, въпреки че имаше някои корекции по питанията и начина на формулиране на въпроса. Ние изпълнихме препоръките на ЕК за прозрачност, категоричен бе той.

Нямаме основание да не подкрепим кандидатура на СДС, ако излъчи такава, за Конституционния съд, ако тя е добра, коментира министърът.

По думите на Цветанов, България се очертава като регионален лидер в борбата с организираната престъпност. Имаме обаче бавно правораздаване. Не може за една кражба делото да се влачи седем години. Това е едно от перата, по които трябва да се работи, за да бъдем по-ефективни.

Последвайте канала на

3782 10

Коментари 10

Добави коментар

2012.12.21 | 18:52

10
Тази новина може да ме зарадва само ако Тиквата и Цецо са дали живота си, за да го спасят.

2012.12.21 | 18:52

9
Чшшшш Цвъ точка Цвъ ше те ева у извъргача.А не си ли задаваш въпроса защо света не свърши?!?Цела нощ се бора с метеорити и извънземни.Едно "мерси" да беше казал ш'те ева у изкривената кратуна маймунска.А иди докажи,че не съм спасил света!Знайш ли що екстртерестиални кораби майки гътнах нощес и що комети отклоних,та да може ти да си правиш евтина Гьобелсова пропаганда по ТиВи-то...

2012.12.21 | 18:52

8
Не всеки с пари е престъпник! Но мизерни завистливци като вас, които чакат пари от държавата или тотото, няма как да го разберат. Стига с тия "народни пари", които считате, че точно на вас се полагат. "Работи, нещо направи. Ако те мързи - отиди се обеси! "

2012.12.21 | 18:52

7
Как един нормален не коментира тука? Най-много ми хареса как 5 си мечтае да го отвлекат. Колкото и свестни българи да има, заради лайнapи като вас сме на това положение. Простаци!
Сергей Бойко

2012.12.21 | 18:52

6
Явно е, че родната милиция работи само за богатите. Защо мен някой не ме отвлече, само че за 5 лв, защото толкова мога да дам. Тези от ГЕРБ са са Народен съд 2.
XXL

2012.12.21 | 18:52

5
Този кабинет сложи цирк БУШ в джоба си,по-големи смешковци от тези не е имало!!!
Ха-ха-ха ... !!!

2012.12.21 | 18:52

4
Дете ? 26 годишно "дете" ! Това "дете" сигурно кара "Мерцедес" последен модел и харчи заграбените от народа пари ... Как за такива полицията действа даже преди да са се опитали да го отвлекат, а за бедните хора разследването завършва постфактум с "неизвестен извършител" ?!
Ха ха хаааааа

2012.12.21 | 18:51

3
Евтин герберастки театър! Ха ха хааааааааааа! Отдалече прозира простотията на Цветанов!!!
grobara

2012.12.21 | 13:36

2
Spasitelq na naroda ako teb te nqmashe kakvo shtqhme da pravim neznam ,samo edna preporaka pusnisi dalga kosa, shte si mnogo seksi za izborite moje i da gi spechelite ako ne na okolovrasnoto...
ВТ

2012.12.21 | 11:30

1
А защо осъдителните присъда на Жоро Вълев ти е голям подарък цецо? От кой избирателен район те избраха ?-Търново, кой ти направи предизборната кампания? най богатия човек във Велико Търново Масона Г-н Георги Вълев!?! и защо така му се отблагодаряваш с доживотен, за да не правиш ресто!!!!!!!!!!!! Целия процес килърите е срещу него (човек с над 100! обекта- хотели; ресторанти; барове и дискотеки в цяла БГ) , а другите като сумиста са само за парлама!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини