Децата, изведени от домовете, са се увеличили в пъти

  • 20 декември 2012 13:13

  • 772
  • 0
Децата, изведени от домовете, са се увеличили в пъти
©

С пъти се е увеличил броят на приемните семейства и на изведените от домове деца за последните 3 години, съобщи министърът на труда и социалната политика Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко.

Той заяви категорично, че правителството има подчертана воля да се справи с поставената задача и има приета концепция за действие и сътрудничество между институциите. Младенов обяви, че през предстоящата година ще се случват същите успешни процеси, но с още по-висок темп. Министърът не пропусна да отбележи, че по общините и селските райони също се работи усърдно за настаняване на децата от домовете в приемни семейства.

Директорът на Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД) Калин Каменов отбеляза, че неправителствените организации оказват неоценима помощ на държавните органи.

За 2012 година са успели да върнат 10 деца при биологичните им семейства и работят с още 51 за реинтеграция при родителите им.

За всяко семейство, в което е настанено дете от институция се предвижда специализирана помощ, включваща насочване към образователни програми и първоначално финансиране на обучението, както и подкрепа за намиране на работа за родителите, ако те в момента не са ангажирани с такава.

Последвайте канала на

Десислава Станева
772 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини