Ремонтират шест учебни заведения в община Аврен

  • 18 декември 2012 13:13

  • 509
  • 0
Ремонтират шест учебни заведения в община Аврен
©

С 1,7 милиона лева, осигурени по оперативна програма "Регионално развитие", ще бъдат ремонтирани и обновени шест учебни заведения в община Аврен, съобщи днес Деян Иванов-началник на дирекцията "Инвестиционна политика" в кметството.

Ще бъдат модернизирани три училища и три детски градини в пет села. Иванов уточни, че през януари ще бъдат избрани изпълнителите на строителните дейности, а целият проект трябва да завърши до август 2013 година. Основната цел на ремонтите е да се подобри енергийната ефективност на сградите. Проектът предвижда да бъдат внедрени и соларни системи за осигуряване на топла вода. Иванов уточни, че се очаква ремонтите до снижат разходите за отопление и осветление поне с 30 хиляди лева годишно.

Община Аврен започва изпълнението и на три проекта по Програмата за развитие на селските райони. С 3,1 милиона лева ще бъде модернизирана водоснабдителната мрежа в село Приселци. За обновяване на информационния център в Аврен са предвидени 365 хиляди лева. Третият проект е за облагородяване на района около Обсерваторията, която се ползва и от професионалните астрономи в страната. Според Иванов с част от средствата по проекта ще бъде изградена екопътека до скалните манастири край Аврен.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
509 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини