Бургаски бездомници с дом за през зимата

  • 17 декември 2012 10:13

  • 804
  • 0
Бургаски бездомници с дом за през зимата
©

За втора поредна година в Бургас отвори врати приют за временно настаняване на бездомни.

След като миналата година центърът оборудва 12 стаи, тази година той е довършен по проект „Красива България" и вече е готов да подслони 52-ма души, предаде БНТ.

Тази година подслон в центъра са намерили 23-ма души.

Веса и Младен са съпрузи. Веса казва, че не се разбират с децата си. След дълго скитане по улиците намерили дома си тук.

Тя вечер като спи, се задушава. Не може да спи. И тя като не може да спи, и аз не мога да спя, и аз съм буден чрез нея. Щото тя ми е другарка в живота. Аз не мога без нея. Ама останахме така, бездомни, разказва Младен. Не можахме да платим и къщата ни беше продадена. Ний останахме, дет се вика, на улицата.

84-годишната Дора е погребала и двете си деца, и съпруга си. Близки хора я измамили и взели дома й. После комшийка я гледала заради пенсията й. "Обаче аз четири месеца бях при нея, два пъти ме изкъпа само. Парите ми ги взимаше - пенсията, обаче хич не ме поглеждаше. Като на куче ми хвърля яденето на масата - дръж, яж. И най-после ме изпъди на стълбището", спомня си Дора.

Друга съседка научила за открития център и благодарение на нея жената от няколко дни е тук.

Миналата зима през дома са минали 30 човека с подобни съдби. Засега той работи само през зимата, като бездомните могат да останат в него максимум три месеца. До края на годината приютът ще бъде финансиран от бюджета на община Бургас.

Последвайте канала на

804 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини