Диана Ковачева изпадна в конфузна ситуация - подписала писмо без да го чете

  • 14 декември 2012 14:29

  • 5737
  • 7
Диана Ковачева изпадна в конфузна ситуация - подписала писмо без да го чете
©

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пришпори правосъдния министър Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент да разгледа "с ключовете" сграда в Петрич за районния съд в града.

Ситуацията се е развила на последното заседание на правителството в сряда, показва стенограмата от него, информира БТВ. Министър Ковачева спокойно докладва точка за закупуване на имот в полза на съдебната власт в южния град. По думите й, в момента районният съд и прокуратура работят в сграда, която не отговаря на изискванията на ХЕИ и пожарната безопасност, а съдиите са натъпкани по 6 в стая.

„Всеки съдия работи по 29 дела месечно”, аргументира се Ковачева. В този момент се намесва заместник-финансовият министър Владислав Горанов: "На днешното заседание се предлага 1,7 млн. лв. да се дадат за частен имот, при положение, че в края на 2011 г. Министерството на финансите е предложило сграда, собственост на българската държава в резултат на производство по несъстоятелност на „Бизнесбанк" АД, да се даде на същия съд. Безплатно, защото тя си е на държавата!".

Оказва се, че в края на 2011 г. по настояване на председателя на районния съд в Петрич НАП е изготвил предложение за предоставяне на недвижим имот, придобит от държавата в производство по несъстоятелност на „Бизнесбанк" АД. Министерството на финансите е изпратило пакета от документи на министъра на правосъдието за предварително съгласуване, за да се задоволят безплатно потребностите на съдебната власт в гр. Петрич. Тогава министърът на правосъдието с писмо от 27 февруари 2012 г. казва, че не е налице необходимост от това.

Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент репликира "Аз нямам такава информация". "Вашето писмо е №1200-120/11 от 27 февруари 2012 г., подписано от Вас, госпожо Ковачева", отвръща Горанов. Раздразнен, премиерът се намесва като оттегля точката и разпорежда на Ковачева: "Днес още отиваш в Петрич, свържи се Горанов, с местните шефове на НАП, с ключовете да отидат да разгледат сградата, да видят в какво състояние е, да им предоставим на съда тази сграда. Ако трябва вътре да я реконструираме нещо или да я дооборудваме - тогава да".

Премиерът разпорежда до другата сряда да му се докладва. Това е поредният пример за несъгласуваност на точките, разглеждани в кабинета. На същото заседание тази сряда министърът на отбраната Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март бе принуден да оттегли доклад за закупуване на изтребители F-16 "втора ръка", след като финансовото министерство отказа да съгласува финансирането, което се очаква да възлезе на 700 млн. лв.

Последвайте канала на

Десислава Станева
5737 7

Коментари 7

Добави коментар
d

2012.12.15 | 13:41

7
пак галсувай глупако, ама ако ше ми гласуваш пак с кухото на глават по-добре си отрежи ръцете, че с гласа си вредиш на целия народ и на целата държава. тъпугери сте да се поставяте да ви води най-големия тъпунгер
абв

2012.12.15 | 13:41

6
Сламари,само ви бива да плюете.Колко пъти взимахте властта, толкова пъти ви изгониха.Сега малоумния ви водач каза че ще я взима със сила.Само Сибир за вас.
Сталин

2012.12.15 | 12:14

5
Предлагаш методи на компартията! Молодец! Хорошо, хорошо прикрилис товарищи! Сибир не плохое место!

2012.12.15 | 12:14

4
Аре малко по-полека с "пенявенето", цървул нещастен! В Сибир ще отиде тъпата ти мама, дето не е сколасала да те доизноси преди да се пръкнеш от кривата и слива, тъпоглав гербероолигофрен! А относно малоумието на водачите даже няма смисъл да се коментира - първенството на Тиквоча е неоспоримо и непоклатимо!!!

2012.12.15 | 02:24

2
За кои нас, че нещо не схванах. Това че не харесваме ГЕРБ не значи автоматично, че ще гласуваме за БСП, нали се сещаш...

2012.12.15 | 12:14

3
само така Борисов мачкай ги с дела и им бий шута на майските розички към Сибир че отново сънуват розови сънища и власт
dragan

2012.12.15 | 02:23

1
FLINTIFLIUJKA

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини