Сидеров: Православието да бъде основна религия по Конституция

  • 06 юли 2011 20:07

  • 833
  • 3
Сидеров: Православието да бъде основна религия по Конституция
© Булфото

Той посочи, че в Гърция православието е заложено в основния закон на страната, като основна религия. Според Сидеров така трябва да бъде и у нас.

Такива промени стават с определен брой депутати, посочи още Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, но "Атака" не разполага с достатъчно депутати за да инициира промени в конституцията.

Сидеров призова управляващите от ГЕРБ да инициират тези промени в основния закон и да ги приемат. Тази идея той лансира след заседанието на комисията за контрол на ДАНС, където беше изслушан главният мюфтия.

Православието ни е запазило като нация, категоричен е лидерът на националистите, като заяви, че споделя изказването на премиера Бойко Борисов, че подкрепя въвеждането на вероученията в училищата.

Сидеров посочи, че за тази си инициатива премиерът има категоричната подкрепа на "Атака". Лидерът на националистите обаче изтъкна, че има разлика между вероучение и обучение по религия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
833 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
радослав

2011.07.13 | 23:03

3
абсолютно е прав
Грудев

2011.07.13 | 23:03

2
Сългасен съм тоя път.
ББФен

2011.07.13 | 23:03

1
АБСОЛЮТНО Е ПРАВ, И АЗ СЪМ СЪГЛАСЕН ТОЗИ ПЪТ, ДАНО ИМА КОЙ ДА ГО ЧУЕ - ПРАВОСЛАВИЕТО ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА БЪДЕ ЗАЛОЖЕНО В КОНСТИТУЦИЯТА КАТО ОСНОВНА РЕЛИГИЯ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини