200 бона дава Столична обищина за цветя и пейки

13 май 2011 13:06

200 бона дава Столична обищина за цветя и пейки
©
2810 0

Столичната община ще отпусне общо 200 хил. лева за озеленяване на междублоковите пространства във всички райони на София. Идеята е регистрираните етажни собствености да могат да кандидатстват пред администрацията за обновяване на градинките пред жилищата им. Те ще могат да кандидатстват до 22 юни т.г.

Проектите, които ще подават в районните администрации, ще са за засаждане на цветя, храсти, поставяне на огради и пейки. Всеки проект може да е до 3000 лева, а за неправителствени организации - до 5000 лева.

Общината няма да дава парите на ръка, а ще доставя материалите. Всичко ще се получава директно от съответната община пред блока. След като се подадат проектите те ще бъдат оценявани от всяка администрация до 6 юли. До 7 август пък ще се прави техническа оценка на предложенията. На 3 август ще е ясно кои ще бъдат одобрените да получат нови пейки и беседки за междублоковите им пространства.

Срокът на изпълнение е три месеца - обясни столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. "Очакваме през септември хората да работят най-усилено, за да обновят градинките си. Тогава е и есенното почистване", напомни кметът.

По думите на Фандъкова, не може предварително да се каже колко точно проекта ще бъдат одобрени. Възможно е някои от тях да са за по-малко пари от посочения лимит и затова те да бъдат повече на брой.

"Обърнали сме се и към фондация "Америка за България", за да привлечем допълнителни средства към бюджета на тази програма", каза тя. Този проект е продължение на миналогодишния за обновяване на междублоковите пространства, който обаче тогава засегна само три района на столицата.

Десислава Станева
2810 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини