Откриват ски-сезона на Витоша този уикенд

  • 10 декември 2012 13:36

  • 1551
  • 2
Откриват ски-сезона на Витоша този уикенд
© Булфото

Ски-сезон на Витоша ще има. Открива се тази събота и неделя. Това каза пред журналисти министърът на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

Ще има сезон на Витоша и това няма нищо общо с наредбата. Не виждам причина да няма сезон, освен времето. Дано да има сняг, иначе другите неща са решени с Изпълнителната агенция по горите, с Държавното горско предприятие, което се явява собственик на пистите. Сключва се договор за наем, това са технически подробности, и сезон ще има. За съжаление не във формата, който очакваха и заслужават столичани. Този проект на Витоша трябва да бъда реализиран в по-големи мащаби, съоръженията не са достатъчни, морално остарели са. Сезон ще има, може и аз да се кача символично на откриването”, коментира министърът.

„Дано някога да се стигне до консенсус и да се приеме по-добър закон. Не бива винаги неправителствените организации да виждат във всеки инвестиционен проект намерения за унищожаване на природата. Столицата е единствената в ЕС, която има планина на метри от града”, каза Найденов. Той обясни, че една наредба, преди да мине на Министерски съвет, минава за съгласуване през отделните министерства. Каквото трябва е направено, каза Найденов. Той заяви, че ако не утре, то в сряда ще има среща с концесионера на пистите на Витоша.

Последвайте канала на

1551 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Симона

2012.12.10 | 17:05

2
Айде да се спуснете и заради мен. Тази година не знам дали ще видя Витоша, защото заминавам, но много ми липсва. Всяка зима съм била там и баща ми ме учеше още от малка. Исках и децата си да науча, но честно казано съм доста притеснена от сигурността на лифтовете. Не може в 21-ви век да се возим на съоръжения от миналия век.
Кучето

2012.12.10 | 17:05

1
Г-н Найденов, заемете се много сериозно за състоянието на лифтовете, защото хич не е на добре работата! Свикайте някаква среща и обяснете на тия зелени за какво става дума! Поискайте среща с протестиращите и им обяснете, че състоянието горе е натрупано с годините, които Тома Белев управляваше!

Добави коментар

Водещи новини