Симеон Дянков: Капон говори пълни глупости

  • 06 юли 2011 15:29

  • 1787
  • 0
Симеон Дянков: Капон говори пълни глупости
© Булфото

Това каза в Бургас днес вицепремиера и министър на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Преди дни лидерът на РЗС Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, обяви, че народните избраници получават пликчета с по около 1400 лв. върху заплатите, които им се давали за експерти. Въпросната сума обаче не се облагала с данъци.

“Решението е от 1999 г-2000 г., мисля от тогавашното 38—о НС. Така че в момента е законово, хем да получават тези допълнителни пари, хем, което е по-странно за мен, те да не се облагат, както се облагат парите, които всички ние получаваме” , коментира вицепремиерът.

Според него и по двете теми е необходимо да се помисли. А именно дали депутатите трябва да получават толкова пари. По думите на Дянков въпросът в по-широкия смисъл е от гледна точка на реформата на държавната администрация.

“Просто моделът трябва да е според това, което работиш и според разбира се какви са ти отговорностите. Не бих казал, че министър -председателят и министрите имат по-малко отговорности от депутатите, но ние получаваме определено по-малко пари отколкото тях”, обясни финансист номер едно.

Министър Дянков допълни, че по-важна е другата тема, защо част от тези пари да не се облагат с данък.Той беше категоричен, че такива случаи няма в други области и въпросът трябва да се преразгледа, да се направят законовите промени, и да се изчисти. От гледна точка на финансовия министър всички трябва да са равни пред законите и в случая пред данъчните закони.

Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи съобщи, че е изискал сравнителен анализ, за да се види колко получават народните избраници в сравнение с другите важни администратори. Трябват промени и правилника на НС, заяви вицепремиерът.

На въпросите на журналисти за сигнала на бившата депутатка Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност за далавери в митниците, от които държавата губи по 300 милиона лева годишно, Дянков отговори, че това са глупости и измислици и в министерството няма такъв сигнал. “Не познавам г-жа Капон, но тя явно иска някак по-голям интерес към нея. Глупости чисти са това, което говори. Не са основани на никакъв сигнал. Знаете колко реформи направихме в митницата, убеден съм, че Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната прави всичко възможно да изчисти този боклук от миналото”, заяви Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

По думите му в момента може би има някакви проблеми някъде, но те са много по-малко отколкото в миналото. Финансовият министър обясни, че е доволен от работата в митниците и няма да им промени в ръководството.

“Преди два дни ми се отчетоха - 522 млн. лв. повече за първото полугодие спрямо миналата година, 80 млн. лв. повече спрямо плана за тази година. Нещата вървят добре”, каза в заключение министър Дянков.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1787 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини