Глобиха бременна пушачка

  • 06 декември 2012 13:54

  • 1495
  • 1
Глобиха бременна пушачка
©

За първи път Регионалната здравна инспекция в Хасково санкционира пушач, нарушил забраната за пушене. Освен че е първият подобен случай в областта, по-любопитното е, че става въпрос за бременна жена, отчетоха от РЗИ.

Изненадваща проверка в малко кафене в Хасково установила, че бъдещата майка спокойно пуши цигара. Тя се държала агресивно и грубо с инспекторите, което ги провокирало да й съставят акт, съобщи началникът на дирекция "Профилактика на болестите и промоция на здравето" д-р Иван Александров, предаде Haskovo.info. Той не уточни размера на санкцията, но за нарушение на пълната забрана за пушене глобите започват от 300 и достигат до 500 лева при първо нарушение.

Още три акта са съставили от хасковската РЗИ през миналия месец. Два от тях са на собственици на заведения в Димитровград. Нарушенията в двата случая са идентични. Те направили найлонови шатри пред търговските си обекти, които нямали отвори за въздух. Според изискванията, подобен род шатри трябва да бъдат заградени на 50%. Друг вариант е да нямат покрив, уточни д-р Александров.

За подобно нарушение е санкциониран и собственик на заведение в димитровградското село Крепост. Той също изградил палатка от найлон, в която спокойно се пушело. В този случай обаче инспекторите действали по сигнал. Останалите две кафенета в селото са били изрядни при извършените проверки.

Акциите на здравната инспекция продължават. Проверки по дискотеки и заведения се правят и през нощта като съдействие за това оказват от полицията.

През ноември са били санкционирани и двама съдържатели на училищни павилиони в Хасково, които са продавали забранени според изискванията храни. Въпреки множеството проверки на инспекцията през последните два месеца, тези нарушения все още са факт.

Последвайте канала на

1495 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.01.25 | 12:24

1
Жените, които пушат по време на бременност, не само трябва да бъдат глобявани, а и вкарвани в лудница, докато родят, за да им се забрани пушенето и другите наркотици.

Добави коментар

Водещи новини