София няма пари - дава под наем стадиона на "Бистришките тигри"

  • 05 декември 2012 09:38

  • 1696
  • 3
София няма пари - дава под наем стадиона на "Бистришките тигри"
©

Столичната община ще даде под наем стадиона в село Бистрица, където тренира местният отбор от Югозападната В група "Витоша". В тима е картотекиран и премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който на галено нарича съотборниците си "Тигрите". Предложението е на районния кмет на Панчарево Димитър Сичанов и ще бъде гласувано на редовната сесия на общинския съвет в четвъртък, пише "Дневник".

Предложението идва няколко месеца, след като беше предложено да бъде направен пълен ремонт на съоръжението за 500 хил. лева, но след обществената реакция премиерът заръча на общинарите да оттеглят проекта. Сега изтъкнатата от Сичанов причина е липсата на средства в бюджета.

Той предлага обектът, който е 26 153 кв. м., да бъде отдаден под наем за 10 г. срещу 643 лева на месец и инвестиционна програма за поддържане и подобрение на имота. "Разположението на обекта е в подножието на Витоша и удобната транспортна връзка дават възможност за създаване на много добра ефективна спортна база, от която се нуждаят жителите, децата, юношите и гостите на района", пише в доклада си Сичанов.

Идеята е наемодателят да печели от предоставянето на обекта за ползване срещу плащане. Финансовата обосновка на общината показва, че той би печелил, защото в района има вилни зони, а и досега обектът е бил спортен.

Същевременно обектът ще бъде обновен, въпреки липсата на средства на общината.

Сичанов предлага при провеждането на конкурса да се преценява обществения принос на кандидата в спорта и финансово обезпечена инвестиционната му програма.

Последвайте канала на

1696 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
golemiq

2012.12.05 | 21:41

3
предложението не е на Сичанов а на Боко простата тиква и е лъжа че тигрите ще плащат наем а обратно-на тях ще им се дават пари
1912

2012.12.05 | 21:41

2
500 000 са били дадени за ремонт за някакъв си селски стадион ...а за болницата в Доспат.....шнур!!!!!
Залюхан фен

2012.12.05 | 21:41

1
А кой им е платил возията с правителственият самолет?Пак сме сложени на шейничката - отново ни изпързаляха,обикновените данъкоплатци! Тия тигри да сменят "лъвовете", щото онези мислят само, кой на кого да стане баджанак, а тези не ги вълнуват тези неща.

Добави коментар

Водещи новини