Нашенци шмекеруват във Великобритания с БГ номера

  • 04 декември 2012 06:53

  • 904
  • 0
Нашенци шмекеруват във Великобритания с БГ номера
©

Нашенци шмекеруват във Великобритания с БГ номера на автомобилите си.

Така пестят пари от скъпите застраховки на Острова и таксите за прегледи на колите, показа проверка на „Монитор”.

Според закона на Обединеното кралство кола с чужд регистрационен номер може да кръстосва улиците не по-дълго от 6 месеца. След това автомобилът трябва да бъде регистриран, да му се смени номерът с британски, да мине преглед и да се платят всички необходими застраховки и данъци.

Стойността на застраховката се определя от годините и опита на шофьора, от модела и състоянието на автомобила и редица други фактори. Възможно най-ниската стойност, която може да се плати е 400-500 лири. Единици са обаче шофьорите, които попадат в тази графа. Масово застраховките са в границата между 1200 и 2000 лири.

„Първата ми кола беше тук 2 години с български номер, развали се и я хвърлих на скрап, но си взех номерата, за да я отчисля от КАТ”, хвали се нашенец, избрал Албиона за втора родина. Следващото му возило пък вече 3 години и половина е с български номера. Преди година и половина го глобили с 240 лири за неправилно паркиране, но му върнали колата без проблем. „Понякога може да се мине между капките”, шегува се опитният емигрант.

Последвайте канала на

Десислава Станева
904 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини