Христо Мутафчиев: Дянков да си удържи на думата

  • 30 ноември 2012 21:24

  • 1285
  • 1
Христо Мутафчиев: Дянков да си удържи на думата
© Булфото

Условието от преди време на министъра на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, че дава пари срещу реформи, е време да бъде реализирано в сферата на културата.

Мнението е на председателя на Съюза на артистите Христо Мутафчиев. Според него след като театралната реформа вече е факт, сега е ред на Дянков да отпусне повече средства за сектора, предаде Дарик радио.

"Много моля да си удържи на думата, защото ние удържахме на нашата", каза Мутафчиев. "Най-после взаимоотношенията в българския театър са регламентирани", похвали се още актьорът.

На въпрос коя е една от най-важните точки в подписания договор Христо Мутафчиев обясни: "Сред най-важните е възможността на базата на бройката на спектаклите, които се играят в театрите, колегите, които играят в тези спектакли, да взимат допълнително материално стимулиране, когато се формира тяхната работна заплата. Така, както се случи в Малък градски театър "Зад канала" още преди години. Колегите там, колкото повече играят, толкова повече пари взимат на края на месеца. Което е логиката и мотивацията им да играят. И когато салонът ти е пълен, защото името на еди-кой си актьор вкарва повече публика, съответно този колега актьор, или тази работна група, която обслужва този спектакъл, трябва да вземе повече пари накрая".

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1285 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.12.01 | 17:07

1
Мутавчиев Мутавчиев защо му вярваш на този изрод лъжлив

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини