Дянков даде ултиматум да се съкращават чиновници назначени без конкурс

  • 28 ноември 2012 14:42

  • 870
  • 0
Дянков даде ултиматум да се съкращават чиновници назначени без конкурс
©

Вицепремиерът Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи е дал срок от един месец на всички министерства да кажат как може да се редуцира броят на служителите, назначавани без конкурс, съобщи Стандарт.

На заседанието си Министерският съвет прие доклад за подобряване управлението на човешките ресурси в държавната администрация.

От документа става ясно, че от август 2009 г. досега администрацията е намаляла с 13,3%. Била са закрити или преобразувани 30 административни структури. Същевременно заплатите са увеличени с 13%. Това е станало благодарение на новата система за заплащане, без да са давани допълнителни средства. Увеличението е следствие на преобразуването и реорганизацията.

Като негативна тенденция в доклада се посочва, че се увеличава броят на служителите, назначени на държавна служба без конкурс. В тази връзка се възлага на Съвета за административна реформа да преразгледа някои текстове в Закона за държавния служител.

Последвайте канала на

Novini.bg
870 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини