Няма да създават анкетна комисия по случая "Коиловци"

  • 28 ноември 2012 09:59

  • 526
  • 0
Няма да създават анкетна комисия по случая "Коиловци"
©

Народното събрание отхвърли предложение на депутата от Коалиция за България Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в за създаване на временна анкетна комисия за случая „Коиловци”.

„Ситуацията в района на Коиловци е достатъчно стресова. Аз съм потресен от факта, че институциите в страната не се интересуват как тези чужденци са влезли в България”, каза Петков. „За трима от чуждите граждани няма данни как са влезли в страната. Те са носили наркотици”, посочи депутатът.

„Франция се показа като държава, дойде и си ги прибра. Парламентът обаче е обект на подигравки. Налице е неспособност на парламента да отговори на интереса на българските граждани. Правото на информираност е едно от постиженията на демокрацията”, заяви Петков.

„Парламентът го е страх от истината. След като парламентът изпитва страх да формира анкетна комисия, която да каже на гражданите какво е станало, това е много страшно. Това е въпрос на държавност. При управлението на ГЕРБ ние нямаме държава”, посочи депутатът. „Полицаят, който спаси човешки живот, вместо да бъде награден, беше наказан”, коментира Петков. „Бягството ви от формиране на комисия е бягство от гражданите. Защо крием от хората информация. Защо крием от хората истината за този случай”, попита Петков.

Този случай няма да бъде забравен и вероятно ще е сюжет за бъдещи комедии, заяви депутатът от „Атака” Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година .
Гласуваха 115 народни представители, от които 35 бяха „за”, 53 бяха „против”, а 27 се въздържаха. Така депутатите отхвърлиха създаването на анкетна комисия за случая „Коиловци”.

Последвайте канала на

526 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини