Последни поправки в бюджета за следващата година

  • 22 ноември 2012 08:02

  • 784
  • 0
Последни поправки в бюджета за следващата година
©

Очаква се депутатите от бюджетната комисия да направят последните поправки в бюджета за следващата година преди проектът да бъде гласуван на второ четене в пленарната зала на Народното събрание.

Между първо и второ четене трябва да бъдат увеличени с 20 милиона лева парите, предвидени за образование. Това обеща финансовият министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи след среща със синдикатите, които пък предупредиха, че ако не се намерят средства за по-голямо увеличение на заплатите на учителите, ще излязат на протест. Предварителните разчети осигуряваха увеличение на доходите с 5 процента. С допълнителните 20 милиона лева заплатите може да се увеличат с още толкова, информира Нова телевизия.

Повече пари бяха обещани и за строителство на детски градини - като компенсация, че майките няма да получат увеличение на майчинските и детските. Те остават на нивото от преди 3 години. За отглеждане на дете от 1 до 2 години ще продължи да се плаща по 240 лева месечно. Детските остават – 35 лева.

Като цяло в приходната и разходната част на бюджета за догодина не се предвиждат промени.

Парите за учителите ще дойдат от средства, които в първоначалния вариант на проекта са били заложени като лихви по дълга. От кое перо ще се пренасочат средствата за детските градини засега не е ясно.

Последвайте канала на

Десислава Станева
784 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини