Симеон Дянков: Реформите трябва да се правят с grand coalition

  • 15 ноември 2012 15:08

  • 707
  • 0
Симеон Дянков: Реформите трябва да се правят с grand coalition
©

"Съдебната система е особено лоша и за местния бизнес, и за чуждестранния - съдебната система, корупцията в съдебната система и въобще организацията на съдебната система", каза вицепремиерът и министър на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

"И днес имаме примери за това как съдебната система ни излага като държава. Съдебната система е важна за бизнес климата. Ако идва инвеститор, особено отвън, не дай си Боже, ако в сделката стане някакъв проблем, винаги се опира до съдебната система", отбеляза Дянков.

„Това е прагът, върху който се оценява дали бизнес средата е добра или не. Ако имаш съмнения, че тази система е неефективна, бавна, корумпирана и т.н., голяма част от другата бизнес среда – регулациите, всъщност са второстепенни”, посочи министърът на финансите.

"По данъчна система България е номер 1 в Европа, допълни финансовият министър. "Ние би трябвало да привличаме инвестиции и чужди, и по-големи наши инвестиции", заяви още той.
 

Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи каза също така, че България досега никога не е успяла да  направи цялостна реформа в даден сектор. Думите му бяха отговор на въпрос от страна на лидерът на КТ „Подкрепа” Пламен Димитров дали реформите в социалната сфера са успешни.

"В социалната система имаме голям проблем, а именно демографския. Това е голям проблем, който няма да изчезне независимо от правителството", отбеляза Дянков.

„Трябва да се съберем – не само едно правителство, а целият парламент, всички социални партньори, и да направим такава реформа, в такава последователност, че който и да дойде следващ на власт, ще я поддържа - така че да знаем, че реформата няма да се лъкатуши или да се връща, а ще бъде стабилна във времето. Но не сме стигнали до това разбиране и разбирателство в социалната система, в здравната система”, отбеляза Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

„Здравната система е също такава система, където всъщност реформа никога не се е случила. Затова ние даваме повече и повече пари и хората са повече и повече недоволни от това, което става”, каза още Дянков.

Той отново заяви, че такива реформи, които не са малка регулация, трябва да се направят с “grand coalition” – всички да се разберат и независимо кой е на власт в следващо правителство, да следва тази политика. „Това досега не е станало и винаги излиза някакъв проблем, виждаме го, опитваме се да го решим. Но големият проблем все още не е решен – нито в социалната сфера, нито в здравната сфера. Затова трябва някаква друга организация и се надявам, че ще вземем пример от някои от другите държави”, допълни финансовият министър.

Последвайте канала на

Десислава Станева
707 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини