Иван Тотев бави парите за дрехи на пловдивските учители

  • 25 септември 2012 07:32

  • 1623
  • 0
Иван Тотев бави парите за дрехи на пловдивските учители
©

Кметът Иван Тотев бави подписването на анекса към Колективния трудов договор в системата на образованието, който се отнася до представителното облекло на учителите в Пловдив. За това сигнализираха синдикатите в града.

Според председателя на синдикат „Образование" към КТ „Подкрепа" Цило Нейчев анексът е изготвен преди повече от месец и е разписан от всички длъжностни лица, включително и ресорния зам.-кмет Стефан Стоянов. В момента документът се намира на бюрото на кмета и няма обективна причина да не бъде подписан, каза още той.

След дълги преговори в края на юни на национално ниво бе подписан Колективният трудов договор в учителския бранш. Тъй като на общинско ниво вече е бил изготвен такъв, в Пловдив се налага допълването му с анекс, в който да се регламентира начина за изплащане на средствата за представително облекло.

Всеки учител има право годишно на 320 лева за дрехи, уточни Нейчев.
Той допълни, че протакането на подписването на анекса притеснява повечето директори на училища в Пловдив и те не дават полагащите се суми на учителите. Причината е, че очакват нормативното регламентиране на изплащането да бъде описано във въпросния анекс, каза още Нейчев.

Само в Синдикат „Образование" към КТ „Подкрепа" в Пловдив членуват над 1300 учители. Двойно повече са те в регионалната организация на Съюза на българските учители и Националния учителски синдикат.

Последвайте канала на

Novini.bg
1623 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини