Хотелиер плаши кмета на Пловдив: Ще се лее кръв!

  • 21 септември 2012 09:37

  • 1273
  • 0
Хотелиер плаши кмета на Пловдив: Ще се лее кръв!
©

Гостите на хотели в Стария град вече могат да влизат в резервата с автомобили, но само срещу представяне на документ за резервация, е записано в заповед на кмета Иван Тотев от 14 септември, съобщава Марица. Според собствениците на двата обекта за настаняване, които вече няколко месеца протестират срещу пропускателния режим в Старинен Пловдив, обаче това решение е необмислено. По думите им, резервациите се правят по телефона или чрез интернет, така че клиентите им нямат хартиена форма, която да покажат на бариерата.

“Ние сме началници на управляващите, а не те на нас. Играта на патриции и плебеи свърши. Ако не го разберат, ще се лее кръв”, коментира пред “Марица” Борис Христов, собственик на къща за гости в резервата. “Аз техните действия ги приемам като посегателство над моя живот. Неможейки да си развивам бизнеса и да си покривам задълженията към банките, това е убийство. И затова ще има ответна реакция. Агресията и у мен, и у останалите колеги ескалира”, предупреди хотелиерът.

По думите му, миналата седмица двама чужденци са отменили резервациите си, защото не са били допуснати до къщата за гости с колите. Едната е била за 5 нощувки, на стойност 1500 лв., а от другата бизнесменът е загубил 650 лв. “Всеки момент очаквам отново да се случи същото. Кой ще ми плати загубите?”, попита Христов. Хората, които живеят и работят в Стария град, обясниха, че еднодневният пропуск струва 20 лв. Срокът за издаването му е до 5 дни. Ако искате да ви бъде издаден в рамките на ден, таксата скача до 50 лв. “Един майстор да се наложи да извикаш, трябва да приготвиш парите”, негодуваха засегнатите.

“Помолих началника на ОП “Общинска охрана” Георги Георгиев да пусне мои гости. Неговият отговор беше: Аз си вадя хляба и ако не изпълня заповедта, за да пусна когото и да било, ще ме уволнят. Това зависи от кмета. Аз съм никой”, разказа Христов.

“В петък бяха докарани две крави да снимат реклама. Затвориха половината от Стария град. Режисьорите ми казаха, че кметът им разрешил. Какъв е изводът - кравите са по-важни от живеещите и работещите тук”, ядосваше се хотелиерът.

Последвайте канала на

Novini.bg
1273 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини