МОМН се бъгна: БЪГарски език

  • 19 септември 2012 10:42

  • 2395
  • 2
МОМН се бъгна: БЪГарски език
©

Учебниците и тетрадките отново са пълни с грешки, алармират родители и ученици. Школските книги продължават да изобилстват от безумия, коментират възмутени, публикувайки в социалните мрежи своите "находки".

В програмата за новата учебна година в 6 и 7 клас децата ще трябва да учат с помагала по езикова култура, които още на корицата имат безобразна правописна грешка – според авторите те са по БЪГарски, вместо по български език.

Това не е първият път, в който книги, предназначени за ограмотяване, изобилстват от грешки. В учебника за 11 клас на издателство „Анубис” името на родината ни България бе изписано като „БАлгария”. Сред участниците в дискусията в мрежата има и защитници на изданието, които обясняват, че то вече е изтеглено от пазара. Майки на ученици обаче вече са купили въпросните тетрадки и се чудят кой ще им върне парите.

В учебника „Човек и природа” за 3 клас на издателство „Природа” пък твърдяха, че думата шоколад се пише не с “ш”, а с “щ”. В същия учебник е записано и че морето е солено, защото “в него има разтворена готварска сол”.

Учителите по история пък неведнъж са се жалвали, че авторите на учебниците, по които преподават, са сгрешили голяма част от датите на различни събития. В един от тях на третокласниците се обяснява, че битките и войните, водени от Симеон Велики по време на Златния век за българската книжнина, не са оставили сериозна следа в историята.

Последвайте канала на

2395 2

Коментари 2

Добави коментар

2012.09.24 | 14:36

2
"В същия учебник е записано и че морето е солено, защото “в него има разтворена готварска сол”." Искрено се надявам, че това е шега! :D Не знам какъв идиот трябва да си, че да напишеш подобно нещо в учебник.
куку

2012.09.24 | 14:36

1
Аз съм БЪГарче...

Добави коментар

Водещи новини