Трима зрелостници от Монтанско са отличници на матурите

  • 18 юни 2024 11:46

  • 397
  • 1
Трима зрелостници от Монтанско са отличници на матурите
© Novini.bg/ Canva

Зрелостник от Монтана издържа четири матури с отличен. Илиян Илиев и Велина Бойчева, изкарали шестици на зрелостните изпити и са номинирани за национална диплома.

Трима зрелостници от област Монтана са издържали с "Отличен" матурите след 12 клас, спрямо един през миналата кампания. Велина Бойчева от математическата гимназия в Монтана е с отлична оценка от българския и английски език. Илиян Илиев от езиковата гимназия в Монтана е с отличен на четири матури – българския и руски език, биология и български език – профилиран, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в Монтана Трайка Трайкова. Те отговарят на критериите и ще бъдат номинирани за национална диплома.

Учениците от гимназия в Челопеч са с най-висок успех от матурата по български език и литература в София - област

"Това са зрелостници, които имат по две пълни отлични оценки и на двата изпита. Тази година имаме двама такива зрелостници. В последните години рядко имаме ученици, които са носители на национална диплома."

43-ма ученици са издържали матурите с отличен, срещу 9 за миналата година. На половина са намалени слабите оценки, допълни Трайкова.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
397 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.18 | 12:00

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини