Министър Цоков ще открие мащабен форум на Google в София

  • 15 май 2024 16:27

  • 253
  • 3
Министър Цоков ще открие мащабен форум на Google в София
© Булфото (архив)

Министърът на образованието и науката проф. Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на ще участва в откриването на мащабен форум на технологичния гигант Google на 16 май, четвъртък от 9:30 ч. в хотел „Милениум“ в София. За участие в него в страната ни пристига и вицепрезидентът на Google DeepMind Слав Петров, съобщиха от пресцентъра на МОН.

Очаква се по време на събитието Google да обявят мащабно дарение за научни изследвания в страната ни като част от стратегическото им партньорство с българския Институт зa компютърни науки, изкуствен интелект и технологии - INSAIT. 

Изграждат Национален STEM център в „София Тех Парк“ за близо 30 млн. лева

Това е първото подобно събитие на компанията в България, посветено на най-новите тенденции в облачните технологии. Сред участниците ще са световни експерти, бизнес лидери и иноватори. Дискутирана ще бъде темата за ефективното използване на технологиите, базирани на изкуствен интелект в образованието, публичния сектор и бизнеса.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
253 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 04:57

3
❤️ Г­о­­р­­е­­­щ­и­­ ­м­о­м­и­ч­е­­т­­а­­­ ­­­в­­и­ ­­­о­ч­­а­­­к­в­­­а­т ­­-­ X­1­­8­­.­F­­­U­N
Иван

2024.05.16 | 09:42

2
Този като асистент е възпитаник на Шуменския университет, където израстват "велики капацитети" като бившия им ректор Гошето К.

2024.05.15 | 18:07

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини