Образователното министерство обмисля да обяви 2 май за неучебен в цялата страна

  • 19 април 2024 12:03

  • 363
  • 1
Образователното министерство обмисля да обяви 2 май за неучебен в цялата страна
© Булфото (архив)

Има възможност Министерството на образованието и науката да обяви 2 май за неучебен ден в цялата страна. Това заяви ресорният служебен министър Галин Цоков

Министърът е в Пловдив където присъства на промоцията на абсолвентите от бакалавърските и магистърските програми на Педагогическия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", предава БТА.  

По думите му в момента се правят анализи, след които ще се получи пълната картина за страната и най-късно в утрешния ден ще бъде обявено дали 2 май ще бъде неучебен. На базата на анализите в момента говорим с родителски, работодателски организации и синдикати, за да вземем най-вярното решение, каза още министър Цоков. 

Според него има възможност издадените вече заповеди от някои кметове, които обявиха 2 май за неучебен ден, да отпаднат.

Министър Цоков пожела на абсолвентите от Педагогически факултет на Пловдивския университет да бъдат настойчиви, упорити и успешни специалисти, защото по думите му обществото и България имат нужда от тях. 

Родители искат 2 май да бъде обявен за неучебен

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
363 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.19 | 12:14

1
голямо мислене, голямо чудо! така или иначе няма да имате много ученици, чак пък толкова да умувате! основният проблем на държавата!

Добави коментар

Водещи новини